K1 i Boks

Anthony Joshua: ‘Wilder ima samo jedno oružje, nadam se prilici razbiti ga‘

Anthony Joshua
 ANDREW COULDRIDGE/AFP/Profimedia
Za Anthonyja Joshuu biranja protivnika nema, spreman je za svakoga tko dođe na red

Prije nego se Tyson Fury na slavodobitan način vratio profesionalnom boksu, Anthony Joshua i Deontay Wilder bili su dva vladara teške kategorije, s dvije različite strane Atlantskog oceana. Dugo se vremena kombiniralo po pitanju njihovog meča, no oni nisu završili niti za stolom da bi krenuli s pregovorima. U međuvremenu je Fury odradio ono što Joshua nije te je Wilderu oduzeo pojas i tako pažnju skrenuo na sebe.

Zbog gore navedenog, meč Joshue i Wildera u posljednje vrijeme više nije bio opcija. Zapravo, Joshua i Fury ono je što fanovi žele gledati te što su umalo i dobili. Ipak, kao što vjerojatno svi već znate, Wilder je uspio zakonski izboriti pravo na treći meč protiv Furyja, a tim putem i priliku oduzeti "Gipsy Kingu" poziciju u spomenutom meču. Svakako je zanimljivo čuti što o tome misli Joshua, koji će u međuvremenu odraditi meč protiv Oleksandra Usyka.

"On nije elitni borac i da smo se borili bih ga razbio. Dobar je, ovo je teška kategorije i jedan udarac uvijek može okrenuti smjer cijelog meča. Ali, nikad ranije nisam vidio boksača koji u rat ide samo s jednim oružjem. To je ono što on ima u svojoj desnoj ruci", prokomentirao je Joshua Wildera u razgovoru za Sky Sports News, dodavši još nešto:

"Kad dođete na vrhunski nivo, vjerujte mi da to više ne pali. Vidio sam to kod nekoliko boraca koji su došli do elite. On na vrhu nema potrebnu kvalitetu i ja sam samo jedan od onih koji se nadaju prilici razbiti ga."

Njemu je sada glavni cilj odraditi obavezni posao i savladati Usyka. Tko će mu doći nakon toga, nije mu bitno. Ali, pomalo mu je zasmetala Wilderova izjava kako do njihovog meča nije došao jer ga je Joshua izbjegavao.

"Ja ne biram mečeve, pogledajte moj rezime, borio sam se protiv svakoga. Stara škola, nova škola i još uvijek imam toliko toga ispred sebe. Borit ću se protiv svakoga, Wilder je samo jedan od onih u redu i nije mi problem riješiti ga. Ne znam o kakvim on izlikama govori", dodao je WBA, WBO i IBF prvak.

Datum za meč Joshue i Usyka nije još službeno potvrđen, no meč mi se trebao održati sredinom rujna na londonskom stadionu Tottenham Hotspura. Fury i Wilder svoj će meč na američkom tlu odraditi 24. srpnja.

Linker
20. travanj 2024 12:16