K1 i Boks

Anthony Pettis pobijedio Roy Jonesa Jr.-a u boksačkom debiju, Vitor Belfort nadboksao ‘Jacarea‘

 Anthony Pettis  

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Boksačke i MMA legende ukrstili su rukavice

Sinoć je održana Gamebred Boxing 4 priredba u kojoj su nastupile brojne boksačke i MMA legende. U glavnoj borbi večeri bivši UFC prvak lake kategorije boksao je u debiju protiv 54-godišnje legende boksa Roya Jonesa Jr-a. Anthony Pettis pobjedu je odnio većinskom odlukom sudaca te sjajno zakoračio u svijet profesionalnog boksa. Anthony Pettisu bilo je garantirano 500 tisuća dolara, dok je Roy Jones Jr. uprihodio duplo više. Ovo su naravno iznosi bez postotka od PPV prijenosa, tako da će konačna zarada biti puno veća od navedenog.

Roy Jones Jr. je posljednji profesionalni meč imao 2018. godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Scotta Sigmona, a krajem 2020. godine remizirao je Mike Tysonu u ekshibicijskom meču. Vitor Belfort očekivano je pobijedio Ronalda Souzu jednoglasnom sudačkom odlukom, iako su mnogi očekivali da će barem u ovoj borbi vidjeti nokaut. Ovime je Vitor revanširao ‘Jacareu‘ za poraz na UFC-u 2016 godine kada ga je ovaj završio već u prvoj rundi.

Jose Aldo i Jeremy Stephens odboksali su neriješeno. Stephens ipak nije uspio revanširati Aldu za poraz 2018. godine kada ga je Aldo nokautirao već u prvoj rundi. Nakon toga Stephens je zaredao još šest poraza u sedam nastupa. Jose Aldo posljednji put se borio u UFC-u prije osam mjeseci kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od odličnog Meraba Dvalishvilija.

Sve više MMA legendi okreće se boksu, kako regularnom tako i boksu bez rukavica. Nakon što su izgradili svoje ime i reputaciju unutar UFC organizacije, sada pred kraj karijere pokušavaju zaraditi novac boksajući protiv drugih MMA veterana ili protiv legendi boksa. Tako je primjerice Vitor Belfort prošle godine boksao protiv Evandera Holyfielda u ekshibicijskom meču u kojem je doslovno pregazio 58-godišnju legendu.

Linker
20. travanj 2024 08:48