K1 i Boks

Bivši Kličkov izazivač otkazao borbu za svjetsku titulu jer se odbija cijepiti

Vladimir Kličko i Bryant Jennings 
 TIMOTHY A. CLARY/AFP
22. listopada WBC bi trebao dobiti prvog svjetskog prvaka "bridgerweight" kategorije

Gotovo godinu dana nakon što je WBC uveo bridgerweight kategoriju, kategoriju koju na kraju nije prihvatila niti jedna od preostalih elitnih promocija, trebalo bi se okruniti prvog prvaka iste. Za 22. listopada u kanadskom Quebecu ugovoren je meč između Oscara Rivasa i Bryanta Jenningsa. No, njih dvojica se tamo neće naći u ringu, budući da je Jennings meč otkazao.

Amerikanac kojeg pamtimo kao svojevremenog izazivača za tri titule teške kategorije, dok su iste bile u vlasništvu Vladimira Klička, odbija ispuniti jedan od dva uvjete potrebna za nastupiti u površinom najvećoj kanadskoj regiji. Radi se o cijepljenju protiv COVID-19, odnosno za radnu dozvolu i boravak u Kanadi potrebna mu je COVID potvrda.

"Jenningsov tim obavijestio nas je ovog tjedna kako je Bryant odbio cijepiti se, kao i što je odbio kanadska pravila za necijepljene putnike koji ulaze u državu, iako je tijekom potpisivanja ugovora to već bilo jasno", napisao je na Twitteru Rivasov promotor Yvon Michel.

Što se tiče Jenningsa, on ima svoju stranu priče. Izjavio je kako neetički uvjeti nisu nešto s čime se on slaže, a onda je na Twitteru dodao dulji upis.

"Moje cijepljenje niti jednog trenutka nije bilo plan niti se nalazilo u ugovoru. Ugovor nalaže da ću se u bilo kojem trenutku prilagoditi zdravstvenim zahtjevima Quebeca. No, ne može se postaviti takve zahtjeve te očekivati da će se i dalje sve odraditi", napisao je Jennings.

Druga opcija bila bi karantena u trajanju od 14 dana, no niti to Jenningsu nije prihvatljivo pa je na kraju otkazao meč i veliku priliku postati svjetski prvak.

"14 dana bez trenera, bez dvorane, bez trčanja i bez posljednjeg tjedna sparinga. Bez sunca i bez izbora hrane, s tim da ne bih iz karantene izašao do 21.10., što je dan vaganja. Kako to može imati smisla za boksača svjetske klase koji će se boriti 12 rundi?", njegov je komentar.

Jennings i Rivas već su se borili 2019. godine kao teškaši, a Kolumbijac s kanadskom adresom je tada slavio prekidom u posljednjoj rundi. Rivas se inače vratio u ožujku ove godine, više od godinu i pol dana nakon prvog poraza u karijeri, koji mu je nanio Dillian Whyte. Jennings se nije borio od ljeta 2019. godine, kad je poražen od Joea Joycea. Ovo mu je bila vjerojatno posljednja prilika za titulu, ali zbog svojih stavova će istu propustiti. I to je apsolutno njegovo pravo.

U boksačkim medijima spominje se informacija kako je zamjenski protivnik već pronađen. To bi trebao biti svojevremeno nesuđeni protivnik Filipa Hrgovića, Jerry Forest.

Linker
19. travanj 2024 22:35