K1 i Boks

Bob Arum otkrio prekrasne vijesti: ‘Sve smo dogovorili, Joshua i Fury ulaze u ring!‘

Anthony Joshua i Tyson Fury
 Fayez Nureldine (AFP)/Mark RALSTON (AFP)
Čini se kako je napravljen ključni korak oko dogovaranja trenutno najvećeg boksačkog ogleda

Ljubitelji boksa već tjednima čekaju pozitivne vijesti po pitanju trenutno najvećeg mogućeg meča, onog između nositelja svih elitnih pojasa teške kategorije, Anthonyja Joshue i Tysona Furyja. Na meču se ozbiljno radi još od sredine prosinca prošle godine, kad je Joshua savladao Kubrata Puleva i sve dosadašnje vijesti imale su pozitivnu notu, no isto tako potvrdu da još uvijek nije sve dogovoreno.

No, sad se pojavila izjava Furyjevog promotora za američko tržište, 88-godišnjeg Boba Aruma. Legendarni vlasnik Top Ranka medijima je iznio informaciju kako su i ti neriješeni detalji, koji su se ranije spominjali, sada stvar prošlosti.

"Što se mene tiče, a ozbiljno sam od početka radio na ovome, sve točke su dogovorene, meč će se održati. To je ono što je svaka strana rekla. Sad moramo samo sve posložiti da se ugovori potpišu i da se uspije obaviti sve što je potrebno uz to", rekao je Arum u razgovoru za IFL-u, nakon čega je ubacio dodatnu potvrdu ove vijesti:

"Mogu sam čisto i sigurno reći, s mog gledišta na cijelu situaciju, kako više nema nikakvih zapreka niti problema."

Ovakvih sličnih izjava smo proteklih tjedana već imali, ali uvijek je bilo spomena nekoliko sitnih točaka koje je još potrebno odraditi. Ovim putem Arum je potvrdio kako s njegove strane nema nikakvih problema, što bi značilo da je Fury zadovoljan svim ponuđenim uvjetima.

S druge strane, ovo ne možemo smatrati relevantnim dok s takvom izjavom ne istupi Eddie Hearn, koji je ipak glavni organizator ovog spektakla ili dok vijest ne prenese netko od glavnih medija, poput Sky Sportsa. U trenutku pisanja ovog teksta, Hearn i njegov Matchroom nisu objavili ništa novo. Štoviše, Hearn je ne tako davno upozorio upravo na Aruma i njegove česte izjave, dodavši kako, za razliku od svog starijeg kolege, on ne voli ništa iznositi dok nisu riješeni svi detalji.

Naravno, Arum nije spominjao nikakav datum niti mjesto održavanja. To je zapravo stavka oko koje će Hearn voditi glavnu riječ, a već je najavio kako će se time krenuti baviti tek kad ugovori budu potpisani od svih strana.

Linker
20. travanj 2024 01:11