K1 i Boks

Butterbean prozvao Mike Tysona i Jake Paula na meč: ‘Želim nekoga nokautirati‘

Eric ”Butterbean” Esch 

 Adrian DENNIS/AFP/Profimedia
U Butterbeanu i dalje ima borbenog duha

Boksačka legenda Eric 'Butterbean' Esch, koji se trenutno nalazi u zavidnoj formi nakon što je sa svojih 55 godina na leđima uz pomoć boksačkih treninga i joge uspio skinuti veliku količinu kilograma. Trenutna želja mu je odraditi još jednu borbu za koju je nedavno prozvao YouTube zvijezdu Jakea Paula, ali sada ipak želi nešto realniji izazov u obliku godinama podjednako starog Mikea Tysona.

Bivši boksač teške kategorije umirovio se 2013. godine, a sada cilja na povratak. U svojoj dugačkoj boksačkoj karijeri upisao čak 91 borbu, a pobjedu je odnio u 77 navrata. Sedam puta se okušao i u kickboxingu, a odradio je i 28 MMA borbi. Trenutno trenira s WWE zvijezdom Diamond Dallas Pageom koji ima svoj centar za jogu i čini se kako je 'Butterbean' skinuo jako puno kilograma u posljednje vrijeme. U ožujku (3. mjesec) je na društvenim mrežama obznanio kako se vraća treninzima, a sada se izgleda doveo već u formu u kojoj bi bez problema mogao i boksati ponovno. Prvi na tapeti mu je bio Jake Paul.

"Trenutno osjećam da sam u formi života. Na istoj sam kilaži kao kada sam se prije borio. Poslušajte u mojem nadolazećem podcastu koliko sam točno kilograma izgubio, ali mogu vam reći da ovoliko nisam težio već 20 godina. Velika je vijest to da se želim još jednom boriti. To će biti za godinu dana od danas. Jake Paul, ako si spreman, ja sam ovdje prijatelju. Učinimo to, ti i ja Jake Paul. Kladim se da bi borba bila odlična. Nakon što si pričao protiv mene, sada je red da dođeš u ring. Jesi spreman? Mislim da nisi."

Sada je za The Sun izjavio kako bi se borio protiv Mike Tysona, ali Jake Paula i dalje ima u vidu.

"Ja nisam tipičan boksač, ja se dolazim potući. Želim nekoga nokautirati; Jakea Paula ili Mikea Tysona. Jake Paul je postao jako brbljav iako nije nikoga pobijedio do sada. Ali ipak smatram da bi me ljudi više voljeli gledati protiv Mikea Tysona, to bi bila jedna vraški dobra borba. S Tysonom sam inače prijatelj, ali ne bih imao ništa protiv boriti se s njime." - zaključio je Butterbean.

Linker
12. travanj 2024 08:16