K1 i Boks

Canelo: ‘Ja sam najbolji borac na svijetu jer preuzimam rizike koje ne moram‘

 Canelo Alvarez 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Pod tim je mislio na meč protiv Bivola

Prije otprilike četiri mjeseca Canelo Alvarez poražen je nakon dvanaest rundi protiv Dmitryja Bivola gdje Meksikanac jednostavno nije imao odgovor na dužinu i vještinu koju je ponudio Bivol. Sada, nekoliko mjeseci kasnije Canelo ide po treći meč protiv Gennadyja Golovkina koji se održava ovog vikenda.

Iako mu je Bivol nanio težak poraz, Canelo smatra da bi i dalje trebao biti broj jedan ‘P4P‘ jer unatoč svemu, preuzima najveći mogući rizik. Kako prenosi BoxingScene, Canelo je izjavio:

‘‘Ja mislim da sam najbolji borac na svijetu jer nitko u boksu ne radi ono što ja radim. Nitko ne preuzima rizike kao ja, a ja sam taj koji ni ne mora riskirati. Ali ja volim izazove i to je to, zbog toga osjećam da sam najbolji.‘‘

Inače, prije poraza od Bivola Canelo je rekao da namjerava ići sve do kruzer kategorije i uzimati pojase, a u jednom trenutku je rekao da želi boksati i protiv Usyka. No, nešto ranije ove godine je poražen te je sad opet prihvatio vrlo težak zadatak te ga u noći sa subote na nedjelju čeka Gennadiy Golovkin.

Golovkin i Canelo su se do sada borili dva puta. Prvi meč je ostao neriješen, iako su mnogi smatrali da je Golovkin bio bolji. Nešto kasnije je odrađen i revanš gdje je sudačkom odlukom slavio Meksikanac, no fanovi su opet negodovali jer su smatrali da je Golovkin opet bio bolji.

Nadamo se kako ovog puta neće biti kontroverzi te da će boksač koji iz ringa odšeta sa IBF, WBA, WBC i WBO pojasevima super srednje kategorije uistinu to učiniti i zasluženo.

Linker
18. svibanj 2024 11:55