K1 i Boks

Canelo pohvalio otpor koji mu je pružio Plant pa najavio kako ga neko vrijeme nećemo gledati

Canelo Alvarez

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Pobjedom nad Calebom Plantom Meksikanac je ujedinio sve četiri titule divizije do 76 kilograma

Zapravo je rijetko koga iznenadila još jedna uvjerljiva pobjeda trenutno vjerojatno najboljeg boksača svijeta. Canelo Alvarez u 11. je rundi meča završio posao protiv Caleba Planta. Meč je do tog trenutka držao pod kontrolom, uz nekoliko izgubljenih rundi, vjerojatno taktičke prirode. Amerikanac je bio hrabar protivnik, borio se i nije odustajao od pokušaja da pronađe svoju priliku. Dočekao ju nije, ali je ipak dočekao pohvalu svog protivnika.

"Caleb je dobar borac. Imam puno poštovanje prema njemu. Bio je težak protivnik koji ima puno kvaliteta i zbog toga ga respektiram. Na kraju dana obojica smo muškarci. Htio je boriti se protiv mene, nastaviti meč čak i kad je bio prekinut. Rekao sam mu da se nema čega sramiti. Odradili smo sjajnu borbu", rekao je Canelo odmah nakon meča.

Kako je po prvi put u karijeri postao apsolutni prvak neke kategorije, odnosno vlasnik sva četiri elitna pojasa, postavlja se pitanje što mu slijedi. Canelo nije tip od kojeg smo previše puta gledali kako brani svoje pojaseve, uvijek je išao po nešto novo. Hoće li ovog puta to napraviti ili će odabrati srednju ili polutešku kategoriju, znajući da je u obje već držao titule prvaka?

Kad su pitali Canela on je dao po mnogima zapravo očekivan odgovor. Odnosno, odgovor na ono određeno pitanje trenutno nije u stanju ponuditi.

"Ono što znam je da ću se boriti tek u svibnju jer moje tijelo treba odmor. Ja trebam odmor. Trebam se oporaviti tako će svibanj vjerojatno biti mjesec u kojem ću se ponovno boriti", potvrdio je Canelo svoje namjere.

Naravno, Cinco de Mayo vikend niti iduće godine neće proći bez njega. Ipak, kako je do toga šest mjeseci, moglo bi se uistinu dogoditi puno toga novog. Sigurno će minimalno tri mjeseca proći prije nego Canelo odabere protivnika za svoj idući meč, a uistinu je teško pretpostaviti što bi mogla biti njegova odluka. Nekako nam se čini da je nešto s čim se do sada nije susreo ipak u prvom planu. Poluteška pa onda pokušaj osvajanja titule i u "cruiseru"? Ne bismo se začudili.

Linker
14. travanj 2024 04:18