K1 i Boks

Canelo poslao Saundersa u bolnicu pa potvrdio velike planove: ‘Prijatelju, dolazim po tebe!‘

Canelo Alvarez i Billy Joe Saunders
 AL BELLO, AFP
‘Što sam vam rekao? Znao sam da će to biti posljednja runda i da se neće vratiti u borbu‘

Sve se odvilo po planu Canela Alvareza (56-1-2) koji je u nedjelju pred nešto više od 73 tisuće gledatelja zaustavio Billyja Joea Saundersa (30-1) te svojim WBC i WBA titulama pridodao i onu WBO koja se donedavno nalazila u rukama britanskog udarača.

Borba dvojice prvaka okončana je prekidom u pauzi između osme i devete runde kada je Saundersov kut procijenio da je oko njihovog borca previše zatvoreno za nastavak meča.

"Rekao sam vam da će se borba nakon šeste ili sedme runde razvijati u mom smjeru. Počeo sam se prilagođavati i znao sam da će ovo biti posljednja runda. Znao sam da se neće vratiti u borbu. Vratio sam se u kut i rekao sam (treneru) Eddyju (Reynosu) da se neće vratiti jer sam mu slomio obraz", izjavio je Canelo za DAZN nedugo nakon završetka boksačkog spektakla u Arlingtonu (Teksas).

Poraženi Saunders prevezen je u bolnicu, a kako javlja nekoliko američkih i britanskih portala, Billy je doživio orbitalnu frakturu.

A što slijedi za Canela? Alvarezov plan je jasan i on želi ujediniti sve titule u supersrednjoj kategoriji što znači da bi njegov idući suparnik mogao biti IBF-ov prvak Caleb Plant (21-0).

"To je plan. Prijatelju, dolazim po tebe. Nadam se da ćemo tu borbu lako dogovoriti"

Linker
23. travanj 2024 15:09