K1 i Boks

Canelo prepričao osobnu dramu: ‘Tjedan dana prije meča otmičarima sam plaćao otkupninu za brata‘

Canelo Alvarez
 Ed Mulholland/Matchroom Boxing/AFP
Slava često donosi negativne aspekte života, posebno ako dolazite iz države izraženijeg kriminala

Iako je Saul "Canelo" Alvarez heroj nacije o svom Meksiku, to ipak ne znači kako su njegova obitelj i on tamo sigurno u svakom trenutku. U to se najbolji boksač današnjice i osobno uvjerio, budući da je doživio otmicu brata, gdje su otmičari upravo od njega tražili otkupninu da bi ga pustili na slobodu.

Bilo je to u prosincu 2018. godine, u tjednu kad je Canelo trebao odraditi meč protiv Rockyja Fieldinga, njegov prvi meč na ugovor s DAZN-om, vrijednim 365 milijuna dolara. Isti ugovor potpisao je Canelo tek dva mjeseca ranije i moguće da je upravo to bila motivacija otmičarima da od njega izvuku ponešto novca.

"Bilo je to 2018. godine, ponedjeljak prije meča, a ja sam bio na telefonu. Pregovarao sam puštanje mog brata. Tri dana sam pregovarao s otmičarima da bi ga pustili", prenio je ESPN Canelove riječi iz In Depth with Graham Bensinger showa, koji će se u cijelosti emitirati ovog vikenda.

Naravno da mu je cijeli događaj poremetio tjedan u kojem se trebao boriti, no uspio je posložiti misli te na kraju upisati pobjedu. Fieldinga je savladao prekidom u trećoj rundi, obranivši time titulu super srednje kategorije. S otmičarima, koji nikad nisu otkriveni, više nije imao problema.

"Nakon što su ga pustili sam i dalje razmišljao što da je to bila moji kći, otac ili majka, bilo bi mi još teže. Osim toga, u subotu sam imao meč, trebao sam odraditi tisuće intervjua, a nitko nije znao što mi se događa. Odrađivao sam posao preko mog rođaka. Poručio bih mu što da kaže otmičarima, a onda bi on meni prenio njihove poruke, sve dok nismo sve dogovorili", još je malo detaljnije opisao kako su tekli pregovori, dok se on nalazio u New Yorku.

Canelo se u ring vraća 8. svibnja, kad će odraditi novi Cinco de Mayo meč. Ovog puta protiv sebe će imati Billyja Joea Saundersa, itekako ozbiljno protivnika. Britanski neporaženi boksač u meč unosi WBO titulu, kojoj će pokušati pridodati Canelove WBA, WBC i The Ring.

Linker
20. travanj 2024 20:34