K1 i Boks

Čelni čovjek BKFC-a: ‘Kontaktirali smo Ngannoua, ali on traži previše novca‘

David Feldman (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Screenshot (youtube, The Schmo; Francis Ngannou)
David Feldman bio je zainteresiran dovesti ‘‘Predatora‘‘ pod okrilje svoje organizacije

Još sredinom prvog mjeseca javnost je saznala da Francis Ngannou napušta UFC. Tadašnji prvak UFC-ove teške kategorije nije pristao na ponudu za potpis novog ugovora i promociju je napustio kao slobodan borac na tržištu. Ngannou je isticao da želi ‘‘više slobode‘‘ i da UFC ne želi ispuniti njegove zahtjeve.

Dana White je isticao da su mu nudili ogroman novac i bili su spremni učiniti Ngannoua najplaćenijim teškašem u povijesti UFC-a. Javnost se podijelila na dvije strane u toj priči, ali nije tu na kraju bilo previše tenzija i obje strane otišle su u svom smjeru.

UFC zasad ima nevjerojatnu godinu. Niz je velikih mečeva koje su nam već pružili, vratio se Jon Jones, vraća se Conor McGregor, a dogovoreno je i spajanje s WWE-om. Njihov posao teče dalje i nakon odlaska prvaka teške kategorije, ali Francis Ngannou još uvijek je u potrazi za novim angažmanom.

‘‘Predator‘‘ se nada boksačkom meču protiv nekog od elitnih teškaša kao što su Tyson Fury, Deontay Wilder ili Anthony Joshua, ali u pregovorima je i s raznim MMA organizacijama koje su zainteresirane dovesti ga. Dan Hardy nedavno je izjavio da je PFL jako blizu potpisa ugovora s Francisom, a Ngannoua je pokušao dovesti i David Feldman u svoj BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship).

Radi se o najvećoj i najpopularnijoj organizaciji na svijetu kad je u pitanju boks bez rukavica. Mnogi bivši UFC-ovi borci nađu utočište u BKFC-u, ali Ngannou i BKFC nisu se uspjeli dogovoriti. Naime, tijekom jučerašnje konferencije za medije uoči BKFC 41 eventa koji će se održati 29. travnja (četvrti mjesec), Ben Rothwell upitan je o potencijalnom obračunu s Ngannouom. Tu se Feldman ubacio s pojašnjenjem zašto Ngannoua nećemo gledati u BKFC-u.

‘‘Francis Ngannou je netko koga smo definitivno kontaktirali. Stupili smo u kontakt s njime i njegovim timom, ali smatramo da traži nerealan novac, a mi nismo voljni platiti mu koliko on potražuje. Mislim da se on treba odlučiti što prije, jer kako dani prolaze, tako njegova vrijednost počinje opadati.‘‘, rekao je Feldman.

Predsjednik BKFC-a definitivno zna što govori. Ngannou jest UFC napustio kao prvak teške kategorije, ali kako vrijeme bude odmicalo, njegov status gubit će na težini. UFC je već dobio novog prvaka u Jonu Jonesu, a tijekom ljeta nas vjerojatno čeka i obračun Jonesa protiv Stipe Miočića. Ngannou s druge strane nema ništa ugovoreno i fanovi već sada pomalo gube interes za njegovim sljedećim korakom.

Vrijeme je da ‘‘Predator‘‘ reagira i učini taj sljedeći korak.

Linker
02. svibanj 2024 18:26