K1 i Boks

Čelnik Trillera provocira Mikea Tysona: ‘Čuo sam da se on boji boriti protiv Holyfielda‘

Mike Tyson i Evander Holyfield
 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Triller kompanija silno želi organizirati borbu između Mikea Tysona i Evandera Holyfielda

Čini se kako čelnici Trillera pokušavaju na razne načine privući Mikea Tysona da odradi borbu protiv Evandera Holyfielda. Naime, Tyson je krajem studenog protekle godine odradio borbu protiv Roya Jonesa Jr.-a te je pritom surađivao s Trillerom. Međutim, ''Iron'' Mike pokrenuo je Mike Tyson's Legends Only League i nema više namjeru surađivati s Triller kompanijom.

Nažalost po Mikea, Ryan Kavanaugh kao šef Trillera poslao je prije nekoliko mjeseci pismo Mikeu Tysonu upozorivši ga kako su ga spremni tužiti ukoliko bude boksao bez njihove nadležnosti.

''Inicijalna ideja bila je da ugovorimo treću borbu između tebe i Evandera Holyfielda. Pristali smo na isplatu od 25 milijuna dolara za taj meč. Naknadno smo saznali kako se Evander ne želi boriti i dogovorena je borba protiv Roya Jonesa Jr.-a. Tako nam je barem rečeno iz tvog tima. Kasnije smo saznali kako se Evander htio boriti no također je naišao na probleme s tvojim timom. Svejedno nismo odlučili pregovarati oko nove cijene nego smo pristali isplatiti 25 milijuna dolara pod pretpostavkom kako će borba između tebe i Holyfielda biti iduća. Nitko osim Trillera nije bio spreman isplatiti taj novac usred COVID-19 pandemije. Isplatili smo svaki obećani novčić i nitko se nije žalio da nismo.'', navodi Ryan Kavanaugh u dijelu svoga pisma.

''Neupitno je kako imamo ugovorna prava na tvoju iduću borbu, uključujući i onu s Evanderom. Potrošili smo preko 30 milijuna dolara na tvoju prvu borbu unatoč tome što su nam govorili da se radi o ludom riziku koji nitko nije spreman prihvatiti. Učinili smo to zbog prava na borbu između tebe i Holyfielda. Također smo i u dogovoru s Evanderom.'', napisao je Kavanaugh u svome pismu.

Ryan Kavanaugh u razgovoru za Sky Sports sada je optužio Mikea Tysona da se zapravo boji Evandera Holyfielda.

''Znamo da on pokušava ugovoriti borbu protiv Lennoxa Lewisa. Rečeno nam je da se on boji boriti protiv Evandera. Ogromna isplata spremna je za Mikea ukoliko će se boriti na Dan zahvalnosti (25. studenog). Ogromna isplata, jedna od njegovih najvećih! Ali čini se kako se ne možemo dogovoriti. Sada sam čuo iz brojnih izvora kako je Mike zapravo uplašen. On misli da bi ga Evander nokautirao. Mi imamo ponudu za Mikea da odradi borbu protiv Evandera. Ne bih ispitivao nikoga da radi nešto što ne želi, ali ovo je u dobrotvorne svrhe. Ako možemo dogovoriti nešto što svima odgovara, onda je to win-win-win situacija.'', izjavio je Ryan Kavanaugh.

Jasno je kako se čelnik Trillera sada prihvatio raznih taktika kojima bi pokušao nagovoriti Mikea Tysona da prihvati borbu protiv Holyfielda. Mike sigurno neće rado čuti informaciju da se boji Holyfielda i borbe s njim, no pitanje je hoće li iskusni 55-godišnji Tyson nasjesti na takav tip provokacije ili će jednostavno nastaviti ignorirati Triller i njihove čelnike. U svakom slučaju, Holyfielda 11. rujna čeka borba protiv bivšeg MMA borca Vitora Belforta. Evander je u tu borbu uskočio kao zamjena za Oscara De La Hoyu koji je morao otkazati svoj nastup zbog zaraze koronavirusom.

Linker
22. travanj 2024 18:28