K1 i Boks

David Haye poručio Vitoru Belfortu: ‘Nokautirao si 58-godišnjaka, što je tu impresivno?‘

David Haye
 Eric Espada/Getty images/Profimedia
Britanski boksač tvrdi kako mu je Vitor rekao da će pokazati poštovanje te neće uništiti Holyfielda

Jedan od onih koji su također nastupili na Trillerovoj boksačkoj priredbi proteklog vikenda jeste i Britanac David Haye. Nekadašnji prvak teške (WBA) i cruiser kategorije (WBA, WBC, WBO, The Ring) nije boksao od svibnja 2018. godine kada mu je Tony Bellew nanio drugi uzastopni poraz, a oba je Haye doživio baš protiv Bellewa. Jedino su još Vladimir Kličko i Carl Thompson porazili Hayea u ukupno 32 profesionalna boksačka nastupa.

''Hayemaker'' je na Trillerovoj priredbi boksao protiv neporaženog sunarodnjaka Joea Fourniera (9-0-0, 9 KO). Pobijedio je 40-godišnji Haye rutinski u tom meču na osam rundi (79-72 x2, 80-72). Ipak, Fournier ostaje službeno neporažen jer se radilo o egzibicijskom meču. Glavna borba večeri između 44-godišnjeg Belforta i uskoro 59-godišnjeg Evandera Holyfielda također je bila sankcionirana kao egzibicija. Holyfield deset godina nije aktivno nastupao, a u borbu protiv Belforta uskočio je na ''short notice'' umjesto Oscara De La Hoye koji se zarazio koronavirusom.

Vitor Belfort lakoćom je savladao Evandera Holyfielda. Dvaput je Brazilac slao legendarnog boksača na pod već u prvoj rundi, a posao je dovršio nakon nešto manje od dvije minute borbe. Proslavio je ''Phenom'' pobjedu kao da je došao do velikog slavlja, a David Haye tvrdi kako je ostao šokiran borbom i Belfortovim slavljem nakon iste.

''Bilo je užasno vidjeti mog heroja kako biva uništen u prvoj rundi. Stvarno nisam to rado gledao, ali to je boks. Mislio sam da je njihova borba egzibicijska, ali tu nije bilo prave egzibicije. Pričao sam s Vitorom na vaganju i rekao sam mu 'Nećeš izaći tamo i uništiti ga, zar ne?', zato što je on (Belfort) 44-godišnjak u dobroj formi, još je mlad i svjež, a bori se protiv 58-godišnjaka. Vitor mi je rekao kako naravno da neće to napraviti jer legende poštuju druge legende.'', započeo je Haye sa svojim dojmovima u razgovoru za IFL TV te nastavio:

''Mislio sam da će biti puno kretanja i da će borba otići na sudačku odluku. Međutim, Vitor je ušao u ring i razvalio ga. Meni nije bilo jasno što Belfort radi. Holyfieldu je 58 godina, a on (Vitor) je slavio kao da je napravio nešto impresivno. Nokautirao si 58-godišnjaka, što je tu impresivno? Nebitno je koliko je Holyfield impresivno izgledao na vaganju. Različiti ljudi imaju različita poimanja poštovanja. Bio sam jako razočaran.'', dodao je David Haye.

Možda je ovo začetak nekakvog sukoba između Vitora Belforta i Davida Hayea. Ipak, ''Phenom'' je jasno izrazio želju da se bori protiv Jakea Paula, a David Haye ipak je puno ozbiljnija priča kada je boks u pitanju.

Linker
15. travanj 2024 07:54