K1 i Boks

De La Hoya dogovorio meč s bivšim UFC prvakom i rekorderom po broju pobjeda nokautom!

Oscar De La Hoya
 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
‘Golden Boy‘ u ring će ući 11. rujna, a s druge strane ipak će mu stajati bivša UFC superzvijezda

Iako je prvobitno bio cilj Oscaru De La Hoyi organizirati meč protiv Georgesa St-Pierrea, navedeni plan "Golden Boya" i Trillera je propao, budući da Kanađanin i dalje ima ugovor s UFC-om, a promocija mu nije dozvolila taj meč. Unatoč kritikama, a i izjavi samog St-Pierrea kako se želi boriti, Dana White nije popustio, dodavši kako ne namjerava imati nikakvog posla s Trillerom. Također, poznato je kako mu je i sam De La Hoya jedna od omraženijih osoba u borilačkog sportu pa zapravo nikoga ne čudi što je svoju nekad ogromnu zvijezdu zakinuo za veliku priliku i jednako tako veliki honorar.

No, Triller je pronašao drugu UFC legendu, koja s promocijom više nema nikakvih pravnih obaveza. Dogovoren je meč protiv UFC rekordera po broju pobjeda nokautom, bivšeg prvaka poluteške te isto tako bivšeg izazivača srednje kategorije, Vitora Belforta.

Triller taj meč organizira 11. rujna, na meksički praznik Dana nezavisnosti. Kako sad stvari stoje, trebao bi se održati u Las Vegasu, a drugi planovi oko programa za sada nisu poznati. De La Hoyin povratnički, no ipak ekshibicijski meč prvobitno se trebao održati 19. lipnja na programu priredbe koju predvode Teofimo Lopez i George Kambosos Jr. No, nije mu pronađen protivnik nakon što je propala opcija s GSP-em. Na kraju je ovog tjedna cijeli taj program odgođen za kolovoz, nakon što je Lopezu došao pozitivan COVID-19 test.

Belfort je posljednjih tjedana bio vrlo glasan po pitanju eventualnog odlaska u boks pa zapravo ova vijest gotovo nikoga nije začudila. On je nakon odlaska iz UFC-a, u svibnju 2018. godine, potpisao ugovor s ONE Championshipom, ali kod njih nije uspio još debitirati. U UFC-u dijeli rekord najviše pobjeda nokautom, tj. do prije par mjeseci držao ga je sam, sve dok ga nije dostigao Derrick Lewis.

44-godišnji Brazilac uvijek je bio poznat po agresivnom pristupu, odličnom kickboxingu i nokaut snazi, no pitanje je kako će izgledati u ovom meču koji će sigurno imati i prilagođena pravila. No, isto tako je sigurno kako će usred petom desetljeća uspjeti još jednom uprihoditi itekako značajan honorar.

De La Hoya se u ring vraća po prvi put nakon 2008. godine i poraza od Mannyja Pacquiaoa. Povukao se kao jedan od najboljih boksača u povijesti, ali po mnogima prerano, budući da mu je bilo tek 35 godina.

Linker
19. travanj 2024 00:49