K1 i Boks

Deontay Wilder zaprijetio Furyju: ‘Ne pojaviš li se, snosit ćeš posljedice i ostat ćeš bez pojasa‘

Deontay Wilder vs. Tyson Fury
 John Gurzinski/AFP/Profimedia
Nešto manje od mjesec dana dijeli nas od trilogije između Tysona Furyja i Deontayja Wildera

Dva puta borili su se Deontay Wilder i Tyson Fury. Jednom je pobijedio britanski boksač, a prvi meč završio je neriješenim ishodom. Okončanje trilogije sve je bliže, točnije, treći meč trebali bi gledati 09. listopada. Boksači će nastupiti u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Prvotno planirani datum za okončanje trilogije bio je 24. srpnja. Međutim, prvom polovicom sedmog mjeseca, Tyson Fury otkazao je nastup, to jest tražio je odgodu. Razlog odgode bio je koronavirus kojim se zarazio on, kao i većina njegovog tima. Meč u kojem su u igri WBC i The Ring titule teške kategorije pomaknut je za gotovo tri mjeseca, a 35-godišnji Wilder u strahu je od novog otkazivanja te je uputio prijetnju Furyju.

''Ako se opet ne pojavi, morat će snositi posljedice i penale koji su unaprijed određeni. Ako se ne budemo borili, onda me platite novcem koji trebam dobiti. On će morati ostaviti i pojas također. Dakle, ovo je win-win situacija za mene. To je odlična stvar jer povijest se uvijek ponavlja'', rekao je Wilder u razgovoru za 78Sports TV te dodatno optužio Furyja za otkazivanje borbi.

''Znamo da su njegove akcije uvijek iste. Puno je puta pokušao pobjeći od svojih borbi. Imao je vrata preko kojih bi pobjegao. Međutim, ovaj puta nema ta vrata niti nekakve opcije. On se mora boriti ili umiroviti. Može se boriti protiv mene i dati mi moj novac ili se mora odreći pojasa. Lakše noću spavam kada je situacija ovakva. Morali smo prolaziti sudski proces da ugovorimo ovu borbu. Oni uvijek govore kako je prošla borba bila lagana, no da je bila tako lagana, ne bismo morali prolaziti kroz sve ovo. Međutim, sva ta izbjegavanja od strane protivnika dodatno mi podižu samopouzdanje. Svi imaju Covid ili su na dopingu i varaju. To je nevjerojatno.'', dodao je ''Bronze Bomber''

Svi se nadamo kako neće biti nikakvih problema i otkazivanja te da ćemo konačno moći zaključiti priču između ove dvojice boksača.

Linker
24. travanj 2024 14:13