K1 i Boks

Devin Haney napokon se oglasio nakon poraza od Garcije: ‘Volio bih da odradimo revanš i pružimo fanovima poštenu borbu‘

Devin Haney

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Donedavno neporaženi svjetski prvak nekoliko dana proveo je u zatišju

Poraz Devina Haneyja u meču protiv Ryana Garcije jedan je od najšokantnijih boksačkih poraza u posljednjih nekoliko godina. Ogroman favorit bio je do tada neporaženi Haney.

Osim činjenice da se radi o bivšem apsolutnom svjetskom prvaku u lakoj kategoriji i aktualnom WBC-ovom svjetskom prvaku u super lakoj kategoriji, Haneyju je u prilog išlo i mentalno stanje Ryana Garcije.

Mnogi su posljednjih mjeseci iskazivali zabrinutost za Garcijino stanje. Ryan ne skriva kako ima problema s alkoholom, a nerijetko ga optužuju da je razvio i ovisnost o narkoticima. Pad na vagi bio je dodatan dokaz Garcijine neposvećenosti i manjka discipline, ali kao da se neki posve drugi Ryan pojavio u ringu.

Nevjerojatnu izvedbu pružio je Garcia protiv Haneyja, deklasirao je boksača kojeg su mnogi svrstavali jako visoko na ‘‘P4P‘‘ ljestvicama i jasno je da se radi o velikom šoku za boksačku javnost.

Nešto manje od punih pet dana čekao se Haneyjev javni osvrt na taj meč, a Devin se fanovima obratio putem društvenih mreža.

‘‘Prije svega, želim reći: Alhamdulilah (‘Hvala Alahu‘). Alah je savršen kreator planova vjerujem njegovom planu bez obzira na sve. Ostao sam kratak u ovom meču, ali svi koji me poznaju dobro znaju da sam istinski natjecatelj i uvijek želim testirati svoje vještine protiv najboljih boraca na svijetu.

Ryan je unatoč okolnostima izašao kao pobjednik te večeri i to je u redu. Smatram da je njegova težina igrala ulogu u toj pobjedi, ali samo Alah zna. Volio bih da odradimo revanš i pružimo fanovima POŠTENU borbu unutar dogovorene kilaže.

Uz sve to, ja trenutno uživam sa svojom obitelji i prijateljima, a usput nadoknađujem dane posta koje sam preskočio tijekom perioda ramazanskog posta. Nakon što završim ramazanski post, obavijestit ću vas što sljedi.‘‘, poručio je Haney, a usput se i zahvalio svima koji ga podržavaju i prate.

Iako je zahvalio čak i Garcijinom promotoru Oscaru De La Hoyi, ‘‘Golden Boy‘‘ nije pokazao previše empatije i Haneyju je poručio kako neće biti revanša.

‘‘Sretno s Eddijem Hearnom, ali neće biti revanša. Želim ti sreću u karijeri i sretno s Eddijem, europskim promotorom koji se pokušava probiti u SAD-u.‘‘, odgovor je De La Hoye, ali lako je moguće da ćemo u budućnosti ipak gledati ovaj revanš.

Ryan Garcia često se protivi volji svog promotora i riječi Oscara De La Hoye ponekad nemaju težinu, posebno kada je tema Ryan Garcia. Ukoliko Ryan odluči pružiti Haneyju revanš, nema razloga da ne dođe do novog meča ove dvojice odličnih boksača.

Linker
02. svibanj 2024 09:29