K1 i Boks

Dilan Prašović poražen u trećoj rundi borbe za titulu svjetskog prvaka u cruiseru

Dilan Prašović vs. Lawrence Okolie
 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Nažalost po crnogorskog boksača, Lawrence Okolie bio je nepremostiva prepreka

Crnogorski boksač ''cruiserweight'' kategorije nije uspio napraviti iznenađenje i doći do WBO pojasa u spomenutoj težinskoj kategoriji. 28-godišnji engleski boksač Lawrence Okolie slavio je nokautom u trećoj rundi borbe te je zadržao svoj pojas WBO prvaka u cruiseru.

Oba boksača ušli su neporaženi u ovaj meč. Lawrence Okolie trenutno je peti borac cruiser kategorije prema Boxrecu dok je Prašović prije ove borbe bio na 27. mjestu. Okolie je WBO pojas osvojio u ožujku ove godine nokautiravši Krzysztofa Głowackog u šestoj rundi borbe. Crnogorac s druge strane zadnji meč odradio je u svibnju ove godine kada je nokautirao hrvatskog boksača Tomislava Rudana u četvrtoj rundi borbe.

Dilan Prašović nije djelovao impresionirano i preplašeno početkom borbe protiv favoriziranog Okoliea. Dobro se Dilan kretao, no kako je runda odmicala, Lawrence Okolie preuzimao je inicijativu prednjim direktom. Ipak, prva runda protekla je pretežno u ispitivanju snaga i nitko nije pogodio konkretniji udarac niti je bilo nekakve bitnije štete.

Druga runda donosi prve probleme za Crnogorca. Tridesetak sekundi prije kraja runde Okolie desnicom sjajno pogađa Prašovića koji je završio u nokdaunu te mu je sudac odbrojavao. Uspio se 26-godšnji crnogorski boksač ustati i izdržati do kraja runde te se činilo kako se uspješno oporavio.

Nije Prašović loše izgledao na početku treće runde, no Okolie je namirisao krv i počeo je odlučnije raditi i tražiti prekid. Upravo do toga je i došao nakon nešto manje od dvije minute unutar treće runde. Pogodio je Okolie svog protivnika udarcem u tijelo (u predjelu jetre), a Prašović je uz bolnu grimasu završio na podu. Crnogorac se ovaj puta nije uspio pridići te je potpisao kapitulaciju.

Okolie je ovom pobjedom ostao neporažen i u 17. profesionalnom nastupu i time je zadržao svoj pojas dok je Dilan Prašović nažalost doživio prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri.

Linker
20. travanj 2024 22:10