K1 i Boks

Dillian Whyte otvorio dušu: ‘Da sam u subotu izgubio, morao bih objesiti rukavice o klin‘

Dillian Whyte

 Screenshot (youtube, Secondsout)
Iako je pobijedio Franklina, bilo je previše gusto da bi mogli reći da je to bila velika pobjeda

U subotu navečer Dillian Whyte pobijedio je Jermainea Franklina i nanio mu prvi poraz u karijeri, no nije to ni po čemu bila laka pobjeda. Odličan otpor je pružao Franklin te ga je u nekoliko navrata i ugrozio, a jedan sudac je borbu bodovao 115-115.

Vratio se Dillian nakon sedam mjeseci i teškog poraza od Tysona Furyja, a Franklina se smatralo kao solidnog boksača preko kojeg će se Dillian vratiti u velikom stilu. Iako je pobijedio bilo je to daleko od spektakla jer je bilo previše blizu poraza koji bi mu potencijalno završio karijeru, a to je rekao i sam.

‘‘Jednostavno je. Razgovarao sam s timom o tome da sam u subotu izgubio, morao bih objesiti rukavice o klin. Ovo je bilo teško. Zamislite da ulazite u borbu i ovakve vam se stvari motaju u pozadini, znate. Ludo je. Tokom cijelog kampa sam bio pod velikim pritiskom jer sam razmišljao o posljedicama poraza. Nije lako čovječe, često vidite tipove kako mentalno posrnu u ringu‘‘, rekao je Dillian.

Nekoliko puta tokom prijenosa bilo je spomenuto kako bi ga u slučaju pobjede mogao čekati Anthony Joshua, a mali milijun puta su ga i prikazali kako sjedi u prvom redu. Nakon takve pobjede Dillian ipak nije prozvao Joshuu nego je rekao da mu fali obitelj i da ga čeka odmor, no to i nije čudno jer se u borbi provukao.

34-godišnji Whyte gubio je u najvećim mečevima u svojoj karijeri i to protiv Joshue, Povetkina i Furyja, iako je poraz od Povetkina dosta brzo osvetio.

Linker
24. travanj 2024 17:05