K1 i Boks

Dillian Whyte ugovorio meč protiv čovjeka koji je Furyja bacio u očaj

Dillian Whyte vs Otto Wallin
 Eddie Hearn (matchroom)
Ponajbolji teškaš svijeta Dillian Whyte snage će odmjeriti s boksačem koji je dobrano namučio Furyja

Jako zanimljiv boksački meč dogovoren je u teškoj kategoriji. Dillian Whyte (28-2-0, 19 KO) privremeni pojas WBC-ova teškaškog prvaka braniti će 30. listopada u Londonu protiv Šveđanina Otta Wallina (22-1-0, 14 KO). Radi se o dvojici boksača koji su prema Boxrecovoj rang ljestvici visoko rangirani. Whyte tako zauzima drugo mjesto ljestvice odmah iza Joshue dok je Wallin na 13. mjestu poretka.

30-godišnji Wallin jedini poraz u karijeri doživio je protiv Tysona Furyja 2019. godine. Namučio je Šveđanin ''Gypsy Kinga'', zadao mu veliku posjekotinu iznad desnog oka, no na koncu je Britanac slavio jednoglasnom odlukom. Kritizirali su Furyja prije te borbe kako se bori s nedoraslim protivnikom, no Wallin se hrabrim i dobrim nastupom stavio na mapu svjetskog boksa i moglo bi se reći kako je više dobio tim porazom nego s prethodnih 20 pobjeda. Nakon poraza protiv Furyja, Wallin se vratio pobjedničkim stazama porazivši Travisa Kauffmana i Dominica Breazealea. Sada ga čeka novi veliki meč u karijeri. Izuzev Boxreca, ako uzmemo u obzir rang ljestvice boksačkih asocijacija, Wallin je rangiran u Top 15 samo prema IBF-u, a tamo zauzima 12. mjesto. Pobjeda protiv Whytea gurnula bi ga u sam vrh teške kategorije.

Dillian Whyte, veliki prijatelj i sparing partner našeg Alena Babića prometnuo se u jednog od najboljih teškaša na svijetu. Dvaput je gubio u karijeri, no protiv sjajnih boksača kao što su Anthony Joshua i Alexander Povetkin. Poraz protiv Rusa ekspresno je osvetio i upravo je to trenutno posljednji meč koji je odradio (u ožujku ove godine). Izuzev Povetkina, pobjeđivao je Whyte imena kao što su Dereck Chisora, Joseph Parker, Oscar Rivas, Mariusz Wach itd. Britanac se želi umiješati u sami vrh teške kategorije te se nada borbama protiv same kreme teškaša kao što su Tyson Fury, Anthony Joshua i Deontay Wilder. Ipak, prije toga, morat će savladati opasnog Wallina.

Inače, u sklopu iste priredbe trebao bi nastupi i Alen ''Savage'' Babić, no još se čeka na službenu potvrdu i protivnika s kojim će se obračunati.

Linker
19. travanj 2024 00:54