K1 i Boks

Dillian Whyte zbog ozljede otkazao nastup na priredbi gdje bi trebao nastupiti Alen Babić

Dillian Whyte
 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Britanski teškaš neće se 30. listopada u Londonu boriti protiv Otta Wallina

30. listopada datum je iduće velike priredbe Matchroom Boxinga, one kao čija glavna borba su najavljeni Dillian Whyte i Otto Wallin. Takvi su planovi postojali sve do danas, kad se pojavila vijest o ozljedi Whytea, koju je doživio na pripremama u Portugalu te kako je prisiljen meč otkazati. Mediji prenose kako je riječ o ozljedi ramena.

Ovo automatski baca u probleme promociju, koja je za priredbu uzela O2 Arenu u Londonu, a sad se automatski postavlja pitanje isplativosti tog poteza, nakon što su ostali bez najveće zvijezde, odnosno imena oko kojeg se zapravo cijeli program vrti. Matchroom se još uvijek nije oglasio po pitanju ovog slijeda događaja pa ne možemo znati kakva je sudbina priredbe. Opcija je pronaći Wallinu protivnika, ali i neovisno o tome ostati pri trenutnom planu. Nije isključena niti opcija zadržavanja ostatka programa i prelaska u manju dvoranu, koju bi na račun preostalih borbi mogli napuniti.

Kao sunaslovna borba priredbe tu je ogled za WBC, IBF i Ring titule ženske super lake kategorije, između Chantelle Cameron i Mary McGee. Idući meč po rasporedu, u suprotnom redoslijedu odvijanja, je meč Alena Babića protiv Erica Molina, a svakako je jak i okršaj Craiga Richardsa protiv Mareka Matyje. Osim navedenih, za priredbu su najavljena još četiri manja meča, svi s prijenosom na DAZN servisu. Upravo zbog DAZN-ovog programa emitira se pretpostavlja da bi se priredba, neovisno o Whyteovom meču, trebala održati, samo je pitanje u kakvim okolnostima.

Kako ne znamo prirodu Whyteove ozljede, niti njenu ozbiljnost, tako ne možemo znati niti hoće li meč možda biti prebačen na neki drugi datum. Ako bi ozljeda Whytea izbacila iz pogona na više tjedana, postoji mogućnost da se od meča u potpunosti odustane te da se Whyte krene pripremati za meč protiv Tysona Furyja. Naime, pojavile su se neslužbene informacije kako će WBC svakako narediti održavanje tog meča, unatoč tome što je Fury izjavio kako za isti nije zainteresiran. Ukoliko WBC to učini, a Fury ne pristane boriti se, njemu bi pojas bio oduzet, a Whyte bi se borio protiv idućeg borca s ljestvice izazivača.

Više informacija svakako ćemo saznati kad se o svemu oglasi Matchroom, uz nadu da najveći dosadašnji meč Alena Babića svakako ostaje na programu.

Linker
20. travanj 2024 14:07