K1 i Boks

Dogovoren meč Jakea Paula i Bena Askrena! Detalji su poznati, a već su pale i žestoke prijetnje

Jake Paul i Ben Askren
 Instagram
‘Počeo sam boksati prije dvije godine, no svejedno ću ga nokautirati brže nego Jorge Masvidal‘

Ben Askren vraća se na borilište, ali ovoga puta u boksački ring! Slavni MMA borac 17. travnja debitirat će u boksu i to protiv YouTube senzacije Jakea Paula!

Bit će to profesionalni meč na osam rundi, a informaciju je za ESPN potvrdio Ryan Kavanaugh, suosnivač platforme Triller koja je stajala i iza nedavno održane borbe Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr-a. Podsjetimo, na istom tom eventu nastupio je i Jake Paul koji je tada brutalno nokautirao bivšu NBA zvijezdu Natea Robinsona.

Meč Askrena i Paula također će se održati pod okriljem Triller Fight Cluba i bit će to glavna borba priredbe koja bi u narednim danima trebala dobiti i službeno potvrđenu lokaciju.

Kompletan popis borbi bit će otkriven u nadolazećim tjednima, a pretpostavlja se da će biti sačinjen od poznatih imena iz svijeta boksa, zvijezda s društvenih mreža, ali i MMA boraca - javlja ESPN.

Prema Kavanaughu, Askren i Paul borit će se u rukavicama od 10 unci.

Nedugo nakon što je informacija postala službena, oglasio se i Askren kojemu će ovo biti prvi boksački meč, ali i prva borba od listopada 2019. kada ga je u Singapuru pobijedio Demian Maia.

"Znam da uživa u pretvaranju da je borac, ali mislim da će 17. travnja na jedan grub način saznati kako je to zapravo biti borac. Jake je vodio privilegiran život i zapravo ne zna što točno znači biti borac. Stat ću na kraj njegovim snovima", rekao je Askren prema pisanju ESPN-a.

Ben je, spomenimo, još uvijek pod ugovorom s UFC-om, ali je dobio dozvolu za ovaj meč, javljaju izvori uglednog medija.

Za Paula, s druge strane, ovo će nakon pobjeda nad YouTuberom AnEsonGibom i Robinsonom, ovo biti treći profesionalni boksački meč.

"Ben Askren je dvostruki NCAA prvak, svjetski prvak u dvije različite MMA organizacije i ima manje poraza od Conora McGregora. Ja sam pak počeo boksati prije dvije godine, no svejedno ću ga nokautirati brže nego Jorge Masvidal (5 sekundi, op.a.). Ovi MMA likovi misle da znaju boksati samo zato što bacaju udarce. Svijet se žalio jer sam nokautirao košarkaša, a ne pravog borca. Evo, sad ljudima dajem ono što su htjeli. Borim se s 'pravim borcem'. A što će te svi govoriti kad Bena Askrena dodam svojoj kolekciji nokautiranih? Hvala Triller Fight Clubu što su mu dali platformu da uspavam još jednog čovjeka", izjavio je Paul.

Askren je kao MMA borac upisao 19 pobjeda, dva poraza i jedan 'no contest'. Prvak je bio u ONE Championshipu i Bellatoru, a u borbama je uglavnom pobjeđivao zahvaljujući vrhunskim hrvačkim tehnikama. Kategorija u kojoj će se boriti s Paulom, još nije potvrđena, ali izvori govore da bi se njih dvojica trebali naći negdje između 84 i 86 kilograma.

Linker
19. travanj 2024 00:55