K1 i Boks

Dva najveća teškaška meča dobila mjesta održavanja, Joshua i Usyk pred 62 tisuće ljudi!?

Anthony Joshua
 Andrew Couldridge/PA Images/Profimedia
Uskoro ćemo imati sve informacije o mečevima Wildera i Furyja te Joshue i Usyka

Vjerujemo kako smo do sada svi prihvatili situaciju do koje je dovela arbitraža Deontaya Wildera. Umjesto jednog spektakularnog meča dobili smo dva također sjajna, ali ipak ne toliko velika kao što bi bio okršaj Furyja i Joshue. On je i dalje opcija, no na njima dvojici je da odrade ispite koji im slijede prije toga. A o njima sve više znamo, po pitanju datuma, ali i lokacije.

Za Wildera i Furyja je vrlo brzo sve postalo jasno. Datum 24. srpnja je vrlo lako dogovoren, a i kao mjesto održavanja je Las Vegas odmah najbolje kotirao. Trebalo je samo dobiti dozvolu za korištenje T-Mobile Arene, a sad se to i dogodilo. Prema svemu sudeći, meč bi se trebao održati pred 15 tisuća gledatelja i to dva tjedna nakon što ćemo u istoj dvorani pratiti MMA spektakl, UFC 264 s Conorom McGregorom i Dustinom Poirierom u glavnoj borbi.

Što se tiče Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka, sve ide u dobrom smjeru. Ugovori bi uskoro trebali biti potpisani. Zapravo, rješavaju se tek preostali detalji. U međuvremenu je dogovorena lokacija. Sky Sports otkriva kako će to biti stadion Tottenham Hotspura u Londonu. Riječ je o zdanju koje prima 62 tisuće posjetitelja, no za sada ne možemo biti sigurni hoće li isti moći biti prisutni, odnosno hoće li biti moguće organizirati barem djelomičnu posjećenost.

Također još nije poznat niti datum, iako je sigurno da će se raditi o prvoj polovici rujna. To naravno ovisi o tome koji od ta dva vikenda će Tottenham imati domaću utakmicu. Ždrijeb iduće sezone Premier lige bit će odrađen 16. lipnja i tada bi sve trebalo biti puno jasnije.

Između dva meča tako bi moglo biti dva mjeseca razlike. Bob Arum i ostatak ljudi koji se brine za Furyjevu karijeru bili su uvjereni da bi se Fury i Joshua u ringu mogli sastati već ove jeseni te su zbog toga odabrali tako rani datum za meč protiv Wildera. No, Joshua i njegovi nisu se vodili tom logikom. Hoće li AJ biti spreman ponovno se boriti samo tri mjeseca nakon okršaja s Usykom? Vjerojatno će sve ovisiti o tome kako će taj meč odraditi.

Linker
25. travanj 2024 06:46