K1 i Boks

Eddie Hearn: ‘Još uvijek nisam siguran u Wilderove boksačke kvalitete, ali pobijedit će Heleniusa‘

Deontay Wilder

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
Wilder i Helenius borit će se sredinom idućega mjeseca

Sredinom sljedećega mjeseca Deontay Wilder vraća se u boksački ring gdje će ga čekati bivši sparing partner Robert Helenius. Nakon dva uzastopna poraza od Tysona Furyja ‘Bronze Bomber‘ tražit će novu priliku i povratak pobjedama, a mnogi vjeruju da je Helenius idealan protivnik za Wildera u ovom stadiju karijere.

Iako je i po kladionicama favorit, Eddie Hearn ne misli da će mu biti baš toliko lagano protiv Heleniusa, iako je i sam priznao da bi to trebao pobijediti.

‘‘Još uvijek nisam uvjeren u Wilderove boksačke vještine. Ali on je odličan udarač, uzbudljiv je i odličan je za tešku kategoriju. Heleniusova pobjeda protiv Kownackog mu je donijela malo više slave, imam dojam da je Adam sada na zalasku svoje karijere no svejedno u njemu ima vatre. Robert je ogroman lik. Mislim da bi se mogao predati pod pritiskom, isto kao što bi svatko kada je u pitanju Deontay Wilder. No svejedno mislim da Helenius može pobijediti ovu borbu‘‘, rekao je Hearn.

Ukoliko sljedećega mjeseca Helenius pobijedi Wildera, bit će to najveća pobjeda njegove dosadašnje karijere. U svojoj karijeri je do sada ostvario 31 pobjedu, od kojih je 20 bilo nokautom te je poražen tri puta.

S druge strane Wilder je u posljednja dva nastupa poražen od Tysona Furyja, a to su mu bila jedina dva poraza u karijeri. Osim toga je imao i jedan neriješen meč, a radilo se o prvom susretu s Tysonom Furyjem.

Linker
01. svibanj 2024 10:08