K1 i Boks

Eddie Hearn potvrdio: ‘Nema rezervnog plana za Joshuu, dobit ćete meč protiv Furyja‘

Eddie Hearn i Anthony Joshua
 FAYEZ NURELDINE/AFP
Dogovaranje meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyja jedan je dug i naporan proces

Za razliku od najviše razine MMA-a, gdje imate borce u jednoj organizaciji te pregovore većinom oko visine primanja i datuma (ako primanja već nisu unaprijed dogovorena ugovorom), dogovaranje velikih mečeva u boksu puno je kompliciranije. Proces dogovaranja meča, dok se zadovolje sve strane, nekad zna trajati mjesecima, a upravo to je čini se slučaj kod meča kojeg svi najviše očekuju. Naravno, radi se o teškaškom ogledu Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

Glavni čovjek za organizaciju istog je vlasnik Matchroom Boxinga, Eddie Hearn, koji svaki dan radi na rješavanju pojedinačnih stavki i tvrdi kako je meč svakih danom sve bliže. Nestrpljivi nisu samo fanovi, nego i Joshua, s kojim je Hearn u konstantnom kontaktu.

"On je fantastičan, nije prestao raditi još od meča protiv Puleva. On jednostavno obožava boks, čak i uživa u lockdownu jer mu odgovara kad je sve pomalo robotski. Svaki dan me ispituje gdje smo s mečem protiv Furyja, koliko daleko smo došli. Sve što mu mogu reći je da finaliziramo one neke finije detalje. Ne vidimo ništa ozbiljno što bi nas moglo ugroziti. Naravno da je glavni plan doći do trenutka gdje će oba boksača potpisati i onda možemo oglasiti svijetu te finalizirati sve detalje. U taj posljednji dio ne idem prije nego oba boksača potpišu", otkrio je Hearn u razgovoru za Fight Hub.

Posljednji dio odnosi se na lokaciju i datum, a o tome se za sada ne zna apsolutno ništa osim toga da Hearn niti ne razmišlja o opciji gdje ne bi bilo publike na tribinama.

"To je najveći meč koji boks trenutno može ponuditi, čak bih rekao jedan od najvećih svih vremena. Onda automatski imate 15 različitih ljudi koji nude različita rješenja i tako dolazi do ogromne količine posla. Njega se jednostavno ne želim prihvaćati dok oba boksača ne potpišu", objasnio je zbog čega ne može nikome odgovoriti kad i gdje bi se meč mogao dogoditi.

Postoji li neka opcija za Joshuu ako se ovaj cijeli posao izjalovi? Hearn tvrdi da to za njih nije opcija, odnosno da nije pitanje hoće li se meč protiv Furyja u 2021. godini dogoditi.

"Iskreno, ne znam što bismo radili da ne dođe do borbe protiv Tysona Furyja, nemamo plan. Svi su fokusirani na obavljanje ovog posla. Ovo je borba, ovo je taj trenutak i dobit ćete ju", potvrdio je Hearn.

Joshua je posljednji put nastupio u prosincu prošle godine, kad je vrlo lako savladao Kubrata Puleva, obranivši tri svjetske titule čiji je nositelj. Fury je također htio nastupiti u prosincu, no Deontay Wilder je pravnih putem uspio onemogućiti njegov planirani meč protiv Agita Kabayela. Tako Furyjev posljednji meč datira na veljaču prošle godine, kad je savladao upravo Wildera.

Linker
19. travanj 2024 20:01