K1 i Boks

Eddie Hearn traži američki meč za Whytea: ‘Trebamo Deontaya Wildera nazad u ringu!‘

Dillian Whyte
 Nick Potts/Pa Images/Profimedia
Dillian Whyte mogao bi već ovoga ljeta okušati svoju sreću i kvalitetu u SAD-u

Nakon što je pobjedom protiv Alexandra Povetkina doslovno spasio svoju karijeru, Dillian Whyte ponovno je hit teškaš svjetskog profesionalnog boksa. Iako se ove godine sigurno neće boriti za neku od elitnih titula, pred njim je nekoliko uzbudljivih opcija.

O njima je u AK & Barak showu progovorio njegov menadžer Eddie Hearn, otkrivši kako treći meč protiv Alexandra Povetkina nije opcija te da je ta priča nokautom na Gibraltaru završena. Zapravo, smatra kako velikom ruskom boksaču slijedi mirovina.

"On je toliko puno dao ovom sportu i bio je u nekim nevjerojatnim borbama. Mislim da više ne može do svjetskog naslova, a to je ono zbog čega je Povetkin bio i dalje u ovoj igri. Zaradio je puno novaca i ima sjajne uspomene na neke povijesne večeri. No, čini mi se da više nema ambiciju ispočetka graditi put prema svjetskoj tituli i mislim kako smo vidjeli sve od njega. On je jako snažan i ponosan čovjek. U Fight Campu nas je šokirao, no srećom smo mu u subotu vratili i time završili taj proces", rekao je Hearn o Povetkinu.

Whytea zapravo sad želi odvesti "preko bare", odnosno predstaviti ga u Americi, gdje sve više gradi brand svog Matchroom Boxinga. Ideja mu je meč protiv Deontaya Wildera, no već sami spomen toga doveo je do prvog problema. Naravno, kao i inače u boksu na ovoj razini, problem je u primanjima, odnosno tome kakva bi bila raspodjela honorara između boksača, gdje bi Wilder svakako tražio da on bude "A strana".

"Niti jedan od njih nije svjetski prvak pa ne vidim neki standard prema kojem bismo trebali određivati primanja. Deontaya Wildera trebamo nazad u ringu. Teška kategorija je bolja s njim nego bez njega. Dillian Whyte može biti uparen s bilo kim, no meč protiv Wildera bi bio nešto posebno. Oni ne trebaju misliti o tome kakva je podjela tj. koliko bi zaradio onaj drugi boksač. Trebaju razmišljati samo o tome koliko će oni dobiti. Deontay Wilder je velika zvijezda u Americi, a nakon mečeva protiv Furyja i u Britaniji. Možemo li dogovoriti taj meč? Iskreno ne znam, ali znam da želimo vidjeti Wildera nazad u ringu", iznio je svoje želje Hearn, dodavši nakon toga još neke opcije.

Naime, jedna od tih opcija je i Trevor Bryan, boksač koji drži WBA regular pojas prvaka, pojas koji mnogi zapravo smatraju petom najvažnijom svjetskom titulom. On nije tako veliko ime kao Wilder ili drugi spomenuti potencijalni protivnik, no mogao bi biti opcija ako se ne dogovori ništa drugo.

"Dillian je imao niz teških mečeva, ali volio bih ga već ovog ljeta vidjeti u Americi. Hoće li mu protivnik možda biti Trevor Bryan ili neki drugi Amerikanac, ne znam. Znam da su Deontay Wilder i Andy Ruiz Jr. fantastični protivnici za njega. Dillian je jedan od onih boraca koje možeš staviti protiv bilo koga i uvijek će biti uzbudljivo. Nikad nije bio u dosadnom meču i zbog toga mislim da bi protiv Wildera to bilo nešto posebno. Trenutno ne mogu reći da će se to dogoditi, ali bilo bi jako zabavno", zaključio je šef Matchroom Boxinga iznošenje planova za drugog najpopularnije teškaša na svom rosteru.

Linker
14. travanj 2024 15:53