K1 i Boks

Errol Spence jasan je u svojim željama: ‘Želim umiroviti Mannyja Pacquiaoa‘

Manny Pacquiao i Errol Spence Jr.
 MICHAEL OWENS Afp
Sjajni američki borac izuzetno je uvjeren u svoju pobjedu protiv legendarnog ‘‘Pacmana‘‘

Bliži nam se 21. kolovoz i borba između Errola Spencea Jr.-a (27-0-0, 21 KO) i Mannyja Pacquiaoa (62-7-2, 39 KO). Nakon određenih zavrzlama s promotorskim kućama i menadžerskim agencijama, čini se kako bi borba trebala biti održana. Nešto više od 11 godina Spence je mlađi od svog protivnika s Filipina, a neporaženi Amerikanac planira ostati neporažen i nakon borbe protiv ''Pacmana'' te vjeruje kako će se 42-godišnji Filipinac umiroviti nakon njihovog obračuna.

''Želim ga umiroviti, no cijenim ga jer je prihvatio ovu borbu i pokazao da je pravi borac. Mogao je odabrati Joea Blowa (termin kojim se opisuje prosječna osoba, op.a.) ili nekoga takvog, možda MMA borca kako bi se dobro naplatio. Umjesto toga, on se odlučio za najteži izazov u kategoriji.'', rekao je Spence za Morning Kombat, a zatim opisao kako pobjedu protiv Kella Brooka iz 2017. godine trenutno vidi kao najveću u svojoj karijeri.

''Smatram da je borba protiv Kella Brooka bila važnija za mene. Da nisam pobijedio u toj borbi, bio bih ovdje i dalje, no put bi bio puno teži. Ta pobjeda učvrstila je moju reputaciju, a bila je to i moja prva borba za titulu (IBF). Otišao sam u njegovu državu (Velika Britanija) i zaustavio ga u borbi za titulu, a on je u to vrijeme bio vjerojatno najbolji velteraš na svijetu. Smatram kako je to najveća borba u mojoj karijeri.'', prisjetio se Errol nokauta u 11. rundi borbe protiv Britanca Brooka.

Errol Spence trenutno je vlasnik WBC-ova i IBF-ova pojasa u velter kategoriji. Pobijedi li ''Pacmana'', osvojit će i The Ring-ov pojas velter kategorije. Zadnji Spenceov nastup dogodio se u prosincu 2020. godine, a tada je jednoglasnom odlukom savladao Dannyja Garciju. Manny Pacquiao s druge strane nije se borio od srpnja 2019. pobjede i pobjede podijeljenom sudačkom odlukom protiv Keitha Thurmana. Filipinac je u toj borbi pokazao kako se i dalje može nositi s najboljima, no više od dvije godine prošle su od tog nastupa i pitanje je koliko će legendarni Manny moći parirati fantastičnom boksaču poput Spencea koji je uz sve svoje vještine i 11 godina mlađi te vjerojatno uživa najbolje dane svoje karijere.

Linker
02. svibanj 2024 00:18