K1 i Boks

Evander Holyfield razočaranim brzim prekidom: ‘Niti jedan njegov udarac nije me ozbiljno uzdrmao‘

Evander Holyfield
 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
Legendarni američki boksač oduvijek je poznat po srčanosti, no sada je izgubio u prvoj rundi

Izrazito je nezadovoljan 58-godišnji Evander Holyfieldom sudačkim prekidom koji ga je doveo do poraza u egzibicijskom meču protiv Vitora Belforta. Legendarni boksač smatra kako je zaslužio više prilike te da je takav prekid bio apsolutno nepotreban. Inače, Evander je borbu protiv Brazilca izgubio za nešto manje od dvije minute.

Samo dvaput u 57 profesionalnih mečeva Holyfield je gubio nokautom. James Toney završio ga je u devetoj rundi borbe, a Riddick Bowe početkom osme runde. Dakle, ovako ekspresni poraz protiv Belforta daleko je najbrže izgubljena borba u Holyfieldovoj karijeri. Srećom, radilo se o egzibicijskom meču koji se neće pisati u Evanderov službeni profesionalni omjer (44-10-2). Holyfield već neko vrijeme zaziva borbu protiv Mikea Tysona, a iako Evander izgleda kao da je u impresivnoj fizičkoj formi, njegov nastup nije bio dobar. Uvjerljiv poraz u prvoj rundi mogao bi ga dodatno udaljiti od željene borbe protiv Mikea, ali isto tako bi ga mogao i dodatno približiti ukoliko Tyson procijeni da je Holyfield sada itekako ranjiv te da bi ga konačno mogao pobijediti.

Holyfield se i dalje nada toj borbi unatoč uvjerljivom porazu protiv Belforta. Kao što je gore navedeno, Evander smatra kako nije trebao tako ekspresno izgubiti, odnosno da meč nije trebao biti prekinut tako rano.

''Nisam bio uzdrman. Stvar je u tome da me niti jedan njegov udarac nije ozbiljno uzdrmao. On je snažan i ima dobar udarac, ali ja sam izgubio ravnotežu.'', rekao je Holyfield odmah nakon borbe.

''Real Deal'' dvaput je bio na podu tokom prve runde. Prvi pad nije klasificiran kao nokdaun, nego se smatralo da se Holyfield poskliznuo. Onaj drugi puta kada je završio na podu označen je nokdaunom. 58-godišnji Holyfield pridigao se nakon toga i nastavio s borbom, no Belfort je konstantno pritiskao serijom udaraca i sudac je odlučio prekinuti borbu iako Evander Holyfield nije ponovno završio na podu te nije djelovao toliko uzdrmano da dođe do prekida. Međutim, sudac je očito mislio kako nema smisla puštati dalje ovu borbu jer je Holyfield djelovao poprilično nemoćno protiv 14-godina mlađeg suparnika.

''Mislim da je to bio loš prekid. Sudac ne bi trebao zaustaviti borbu tako brzo. Nisam uzdrman i ozlijeđen. Na neki je način tužno kako se ovo odvilo i završilo'', dodao je legendarni boksač nakon ekspresnog poraza.

Linker
19. travanj 2024 13:01