K1 i Boks

Frank Mir i Kubrat Pulev predvodit će specifičnu Trillerovu priredbu, nastupit će i Mike Perry

Frank Mir

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Radi se o priredbi s posebnim pravilima i s pregršt bivših UFC boraca

Zanimljivu priredbu organizirat će Triller krajem ovog mjeseca, točnije 27. studenog. Borilački event u Texasu održat će se prema posebnom setu pravila. Naime, borbe će imati određenu kombinaciju MMA i boksačkih pravila, a borci će nastupati u ringu koji će biti trokutastog oblika. Runde bi trebale trajati maksimalno dvije minute.

Udarci kao u boksu bit će dozvoljeni, dok su kickovi i udarci laktovima zabranjeni. Ipak, klinč i udarci iz klinča bit će dopušteni, odnosno, suci neće razdvajati borce u tim situacijama, kao što je slučaj u boksu.

Program priredbe obiluje zanimljivim imenima, što iz MMA svijeta, a što iz svijeta boksa. Naime, u glavnoj borbi večeri nastupit će bivši UFC-ov prvak teške kategorije Frank Mir, a njegov protivnik bit će renomirani bugarski boksač Kubrat Pulev (28-2-0). Miru ovo neće biti boksački debi jer u četvrtom mjesecu ove godine poražen je od strane Stevea Cunninghama.

Kubrat Pulev s druge strane nije nastupao od 12. mjeseca protekle godine, a tada je jednoglasnom odlukom izgubio od Anthonyja Joshue. Prije spomenutog poraza, Pulev je imao osam pobjeda u nizu, a Vladimir Kličko uz Joshuu jedini je boksač koji je pobijedio Puleva u njegovih 30 profesionalnih boksačkih nastupa. Meč između Mira i Puleva s dominantno boksačkim pravilima djeluje kao popriličan ''missmatch''.

U sunaslovnoj borbi večeri, Matt Mitrione obračunat će se s američkim boksačem Alexandreom Floresom (18-3-1). Bivši UFC-ov i Bellatorov borac Matt Mitrione ljetos je otpušten iz Bellatora nakon pet mečeva bez pobjede. Boksačkog iskustva nema, a čeka ga poprilično iskusni Flores.

31-godišnjak ima preko 20 profesionalnih boksačkih mečeva, a boksao je (i gubio) od imena kao što su Joseph Parker, Charles Martin i Luis Ortiz.

Mike Perry također je pronašao svoje mjesto na ovoj priredbi. Nedavno je ovaj kontroverzni borac prekinuo suradnju s UFC-om te je potpisao za BKFC. Međutim, ugovor s najjačom bare-knuckle promocijom dopušta mu nastupe i pod okriljem drugih organizacija.

Perryja će s druge strane ringa čekati Sakio Bika (35-7-3). 42-godišnji kamerunsko-australski boksač nekoć je držao WBC-ovu titulu prvaka u super srednjoj kategoriji, a 2006. godine imao je priliku boksati i protiv velikog Joea Calzaghea, no poražen je jednoglasnom odlukom sudaca. Bika u periodu od 2017. do trećeg mjeseca 2021. godine nije nastupao, no 31. ožujka ove godine slavio je protiv Sama Solimana. Radi se o nekoć jako opasnom boksaču i Perryja čeka izuzetno težak zadatak, neovisno o tome što je protivnik 42-godišnjak.

Borci poput Alberta Tumenova i Dereka Camposa također će nastupiti na ovoj priredbi, a trenutno poznat raspored možete pročitati pri dnu teksta.

Trillerov Triad Combat event - raspored:

Frank Mir vs. Kubrat Pulev

Matt Mitrione vs. Alexander Flores

Mike Perry vs. Sakio Bika

Derek Campos vs. Brian Vera

Albert Tumenov vs. Scott SImon

Steven Graham vs. Henry Gigliotti

Linker
17. svibanj 2024 10:40