K1 i Boks

Fury i Chisora odradili vaganje: ‘Gypsy King‘ očekivano teži, ali razlika nije drastična

Tyson Fury na vaganju

 Screenshot (youtube, Bt Sport Boxing)
Sutra navečer čeka nas prava boksačka poslastica u Londonu, a termin održavanja je sjajan

Spektakl na stadionu Tottenham Hotspursa i službeno je spreman za održavanje. Tyson Fury i Derek Chisora odradili su posljednji zadatak prije međusobnog obračuna, a gledali smo i posljednje sučeljavanje, sve dok se sutra ne nađu u ringu.

Chisora i Fury stali su na vagu, a bilo je zanimljivo popratiti s kakvim će se kilažama pojaviti na vaganju. Očekivalo se da će Tyson Fury biti osjetno teži, a to se na kraju i dogodilo.

‘‘Gypsy King‘‘ težio je 268,6 ‘‘lbs‘‘ (121,83 kg) na današnjem vaganju, dok je Chisori vaga pokazala 260,6 ‘‘lbs‘‘ (118,20 kg). Treba napomenuti da je Fury čak 19 centimetara viši od Chisore (206 cm - 187 cm) prema službenim podacima i stoga ne čudi da je nešto i teži.

Tyson Fury posljednji nastup odradio je u četvrtom mjesecu ove godine, porazivši Dilliana Whytea. Furyju je vaga uoči te borbe pokazala 119,75 kg. Chisora je u sedmom mjesecu ove godine porazio Kubrata Puleva, a 117,14 kg težio je na vaganju za taj meč.

Dvaput su se Fury i Chisora borili u dosadašnjim karijerama, a u oba slučaja slavio je ‘‘Gypsy King‘‘. Prvi meč odradili u sedmom mjesecu 2011. godine, a slavio je Fury jednoglasnom odlukom sudaca. Derek Chisora tada se na vaganju pojavio s gotovo identičnom kilažom kao danas. 118,39 kg težio je Chisora uoči tog meča, a Fury je tada bio lakši od Dereka (115,67 kg). Dereku je to bila rekordna kilaža s kojom se pojavio na vaganju.

Revanš Furyja i Chisore dogodio se u 11. mjesecu 2014. godine, a slavio je Fury prekidom u desetoj rundi. Zanimljivo da je Derek Chisora uoči te borbe težio 110 kilograma, znatno manje nego inače, dok je Fury bio na točno 120 kilograma. Fury je u toj borbi deklasirao Chisoru i Chisora se očito odlučio vratiti na puno veću kilažu.

To je zapravo i ispravna odluka. Teško će Derek dobiti Furyja kretnjama, brzinom, radom nogu i slično. Chisora će svoju šansu tražiti preko razornih udaraca i pobjeda nokautom djeluje kao gotovo jedina šansa da porazi Furyja. Naravno, šanse za to su itekako male, ali ipak postoje u teškoj kategoriji, naročito kad se radi o boksačima koji teže oko 120 kilograma.

WBC-ova titula svjetskog prvaka ulog je u sutrašnjem meču na stadionu Tottenhama, a Fury i Chisora u ringu bi se trebali naći oko 22:15h.

Snimku vaganja kao i završno sučeljavanje pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
11. travanj 2024 00:11