K1 i Boks

Furyjev glavni promotor priznao da postoje samo dvije opcije: Nadam se da će presuditi zdrav razum‘

Frank Warren i Tyson Fury
 Kirsty O‘Connor/PA Images/Profimedia
Prvobitni planovi oko meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyju svakako su pali u vodu

Nakon što su svoj stav iznijeli gotovi svi promotori vezani uz organizaciju meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, koja je sada ugrožena Furyjevom obavezom odrađivanje meča protiv Deontaya Wildera, to je odradio i Furyjev glavni promotor, Frank Warren iz Queensberry Promotionsa. Fury inače ima dva promotora, Warrena koji mu je zapravo onaj glavni, ali i Boba Aruma iz Top Ranka koji je njegov promotor zadužen isključivo za američko tržište.

Warrena je danas kontaktirao BBC radio, komu je on objasnio kako trenutno stoje stvari, odnosno otkrio je da nema opcije koja bi njima i timu iza Anthonyja Joshue išla u prilog. Nešto će se morati žrtvovati.

"Za Tysona je situacija zapravo vrlo jednostavna. On može odmah ići u borbu protiv Wildera ili mi možemo pokušati s Wilderom postići neki dogovor. U boksu postoji taj izraz 'skloniti se sa strane' i to bi Wilder mogao napraviti, nakon čega bi do meča protiv Joshue moglo doći. Ali, on bi u takvom slučaju sigurno tražiti što više novca može. Ako krenemo u tu opciju, čekaju nas ozbiljni pregovori. Koštat će to poprilično puno i dok ne dođemo do nekog dogovora s Wilderom, ne mogu vam potvrditi koja će se borba dogoditi. No, radimo na tome, ali ako ne uspijemo, Tyson će se morati boriti protiv Wildera", otkrio je Warren kako stvari trenutno stoje.

Jednostavnije objašnjeno, prvobitni plan oko meča Joshue i Furyja više nije u igri. Deontay Wilder je sad svakako postao faktor unutar istog i on će na kraju biti svojevrsni dobitnik vrijedne nagrade. Bila ona meč koji je pravnim putem izborio ili velika svota novca bez ikakvog ulaska u ring.

"Postoje samo dvije opcije. Arbitraža je odlučila kako Tyson ima ugovornu obavezu koju mora odraditi. Pravno je vezan za taj meč. Nadam se da će prevladati zdrav razum i da će na kraju meč Joshue i Furyja biti onaj koji će se dogoditi. To je meč koji svi žele vidjeti. Dat ćemo sve od sebe. Svi već jako dugo radimo na tom meču. Imamo rok do kada moramo znati u kojem će smjeru Tyson krenuti. Ja se nadam da ćemo se dogovoriti s Wilderom i da će prihvatiti manje od 20 milijuna dolara", objasnio je još Warren, otkrivši koja je neka cifra o kojoj se priča, a to je isto tako cifra koja je odmah jučer završila u medijima.

20 milijuna dolara svota je kakvu je Wilder dobio za svoj drugi meč protiv Luisa Ortiza, dok je najveći honorar u karijeri postigao s 25 milijuna za drugi meč protiv Furyja. Pretpostavlja se da bi mu treći meč donio otprilike isto toliko, no nema sumnje kako tek pet milijuna manje, a bez potrebe priprema i meča, zvuči vrlo primamljivo. Postavlja se samo pitanje kolika je Wilderova želja za revanšem, kao i to hoće li sve strane oko Furyja na tako što pristati. Naime, njegov američki promotor Bob Arum je već izjavio kako nemaju namjeru isplatiti Wildera te je najavio 24. srpnja kao datum kojeg bi "Gipsy King" taj meč odradio. Čini se da će Warren i Arum također imati pregovore između sebe, no to je Furyjev dodatni problem. On je taj koji je odabrao imati dva promotora.

Linker
02. svibanj 2024 08:28