K1 i Boks

Furyjev promotor Bob Arum otkrio planove: ‘Nećemo isplatiti Wildera da odustane od meča!‘

Bob Arum
 TASS/ddp USA/Profimedia
Po pitanju novonastale situacije krenuli su se javljati ljudi iz Furyjevog tima

Bob Arum prvi je čovjek vezan uz meč Anthonyja Joshue i Tysona Furyja koji se odlučio očitovati po pitanju novonastale situacije vezane uz taj boksački ogled. Najdugovječniji elitni boksački promotor u potpunosti je svjestan kakvi su problemi nastali, a također i oko toga kakve se opcije sad nude. Onu koja se činila najrealnijom on je čak u startu odbacio.

Naime, vjerovalo se kako Wilderova sudska pobjeda, kojom je izborio pravo na treći meč protiv Furyja, neće ugroziti održavanje meča Joshue i Furyja, nego da će "Bronze Bomberu" biti isplaćena višemilijunska dolarska svota da bi odustao od svog prava. Što se tiče 88-godišnjeg Aruma, on vjeruje kako se to neće dogoditi, nego da je vjerojatnija opcija u kojoj će se Wildera riješiti na drugačiji način.

"Nećemo isplatiti Widlera da se makne u stranu. Puno bolje je da ga se riješimo, a onda nastavimo sa svojim poslom. Joshuu i Furyja možemo odraditi u studenom ili prosincu", rekao je Arum za ESPN, nedugo nakon što se vijest pojavila. Riješiti ga se bi značilo odraditi taj treći meč i pobijediti.

BoxingNews24 je prvobitno zapravo prenio Arumovu izjavu prema kojoj bi Wilderu mogli ponuditi da se u studenom ili prosincu bori protiv pobjednika, no čini se da je to brzo povukao. Poznato je kako su Joshua i Fury dogovorili održavanje dva meča, neovisno o rezultatu prvog i takav rasplet bi automatski ugrozio te planove.

Prema Arumovoj ideji, Fury bi se protiv WIldera mogao boriti 24. srpnja. To bi za njegovog klijenta mogao biti odličan rasplet, ako bi Fury pobijedio u tom meču, budući da bi dobio jedan dodatni veliki honorar. No, u slučaju poraza i ostanka bez titule ugrozio bi se meč protiv Joshue, a to je rizik s kojim je pitanje bi li se Eddie Hearn i tim iza Joshue bili spremni nositi. Zapravo, izjava Hearna, glavnog organizatora meča koji bi se 14. kolovoza trebao održati u Saudijskoj Arabiji, se još uvijek čeka.

Linker
19. travanj 2024 10:39