K1 i Boks

Furyjev promotor poručio Usyku: ‘Zanima te samo saudijski novac, a onda Tysonu kažeš da je pohlepan‘

Frank Warren, Tyson Fury i Bob Arum

 Upi/alamy/alamy/profimedia
Ukoliko obojica u narednim mečevima budu uspješni, nadamo se kako će konačno i doći do ovog meča kojeg svi priželjkujemo

Bez obzira na to što su im pregovori službeno propali, gotovo svakodnevno padne neka prozivka na relaciji Usyk – Fury. Jučer smo prenijeli vijest kako je Usyk potpisao suradnju sa ‘‘Skill Challenge Promotions‘‘ koju vodi Princ Khaled, a nakon potpisa je Ukrajinac rekao kako je sada uvjeren da će se borba protiv Furyja organizirati.

Nije to promaklo ni Furyjevom promotoru, Franku Warrenu. S obzirom da se Furyja često nazivalo pohlepnim jer mu nije bilo dovoljno ni 70 posto honorara od tog meča, Warren je sad rekao da je Usyk taj koji je pohlepan:

‘‘Jedino što Usyka zanima jesu velike plaće. On se samo želi boriti za veliki novac u Saudijskoj Arabiji. Ne krivim ga za to, razumijem ga ali onda nemoj nazivati Tysona pohlepnom osobom. Otišao si u Saudijsku Arabiju jer znaš da će ti oni dati jako puno novca i to je jednostavno tako‘‘, rekao je Warren za Talk Sport.

‘‘Ako možeš dobiti tri ili četiri puta više novca, to možeš nazvati ili pohlepom ili dobrim poslom. To nije do Tysona Furyja. To je glavni razlog zašto Usyk nije želio borbu protiv Furyja u Engleskoj. Ponudili smo mu tu borbu na ljeto, nismo puno o tome javno govorili. Usyk na to nije odgovorio‘‘, objasnio je.

Usyk će se prvo morati pobrinuti za Daniela Duboisa, a i Fury je trenutno u potrazi za novim protivnikom. Ukoliko obojica u narednim mečevima budu uspješni, nadamo se kako će konačno i doći do ovog meča kojeg svi priželjkujemo. Nitko titule u teškoj kategoriji nije ujedinio već više od 20 godina, tako da je to nešto čemu bi se svatko veselio.

Linker
20. travanj 2024 07:18