K1 i Boks

Golovkin: ‘Canelo je postigao puno, ali pitanje je što je koristio da dođe do toga‘

Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Spomenuo i rezultate iz laboratorija

Animozitet između Saula ‘Canela‘ Alvareza i Gennadyja Golovkina iz dana u dan raste, a korijen njihovog odnosa valja tražiti u 2018. godini kada je Canelo pao na doping testu i to na ‘Clenbuterol‘, a tada je njihov zakazani revanš i odgođen.

Od tada Golovkin ne prestaje ‘podbadati‘ Canela upravo na ovom području, nazivajući ga varalicom i ‘junkiem‘. Preispituje od tada Golovkin Canelove performanse u prethodnim mečevima, a tako i onaj iz njihovog 2017. godine kada je meč završio kontroverznom neriješenom odlukom.

Kada se revanš napokon dogodio, Canelo je odnio pobjedu sudačkom odlukom nakon dvanaest rundi za titulu u srednjoj kategoriji. Treći meč između ova dva rivala održat će se sljedećega mjeseca, a Golovkin je došao u super srednju kategoriju gdje je izazvao Canela za titulu u T-Mobile Areni.

‘‘Nisam osoba koja će raspravljati oko Canelovih postignuća, a postigao je puno. Ali postoji puno drugih pitanja o tome kako je to postigao i što je sve koristio. Ne kažem ovo jer mi je samo palo na pamet, postoje rezultati iz laboratorija. Doktor je rekao da su to rezultati testa vode, a ja vjerujem da je varao. A ako on i njegov tim imaju problema s mojim riječima, onda je to njihov problem‘‘, rekao je Golovkin.

Canelo je u svom trenutno posljednjem meču doživio svoj prvi poraz još od 2013. godine, a svladao ga je Dmitry Bivol. S druge strane, Golovkin je u svom trenutno posljednjem nastupu pobijedio Ryotu Muratu tehničkim nokautom.

Linker
25. travanj 2024 06:24