K1 i Boks

Gotovo je: Usykov promotor potvrdio kraj pregovora, a Hrgovića je istaknuo kao potencijalnog protivnika

Oleksandr Usyk (lijevo) i Alex Krassyuk (desno)

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Alex Krassyuk odradio je još jedan razgovor s Furyjevim promotorom, ali razgovor nije urodio plodom

Dvije ključne situacije imali smo jučer u pregovorima između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. Prvo su oba kampa izvijestili medije da su pregovori završeni i da borbe neće biti, ali Frank Warren kao Furyjev kopromotor pokušao je napraviti ‘‘čudo‘‘ i obnoviti pregovore.

‘‘Nećemo se dogovarati preko radija. Alex i ja smo prijatelji, još uvijek vjerujem da se ova borba može napraviti i ja se trudim da svi dobiju što zaslužuju‘‘, rekao je Frank Warren dok su on i Alex Krassyuk jučer gostovali u radijskoj emisiji talkSPORT-a.

Warren je istaknuo da će odmah nakon emisije nazvati Krassyuka, Usykovog promotora, te da će pokušati ipak spasiti pregovore zajedno s njim. Krassyuk je isticao da je otvoren za to, ali da se ‘‘čudo‘‘ mora uistinu dogoditi, ako Furyjev tim misli da će se borba održati 29. travnja (četvrti mjesec).

Iščekivali smo što će se dogoditi nakon njihovog razgovora, ali čudo je izostalo. Naime, Alex Krassyuk odradio je intervju za IFL TV i potvrdio je da su pregovori sada uistinu završeni, a od borbe neće biti ništa, barem zasad.

‘‘Meč Tysona Furyja i Oleksandra Usyka sada je službeno ‘mrtav‘ i neće se dogoditi. Usykov promotor Alex Krassyuk potvrdio je to nakon razgovora s Frankom Warrenom i pokušaja da se borba spasi.‘‘, napisao je Michael Benson koji je zapravo prenosio što je Krassyuk izjavio u svom intervjuu, a potom je dodao još neke Krassyukove izjave.

‘‘Tyson Fury je totalno precijenjen. Pogledajte njegova posljednja tri meča, je li barem jednom prodao više od milijun PPv-ova? Ne, ne i ne, nikada nije prodao toliko. Njegove brojke niže su od onih koje postiže Anthony Joshua. Honorar koji se očekivao za meč između Usyka i Tysona Furyja bio bi tri do četiri puta manji od honorara koji je isplaćen u Usykovom posljednjem meču (revanš protiv Joshue u Saudijskoj Arabiji). Slušam ljude kako govore: ‘Usyk bi zaradio nevjerojatan novac‘, a to nije niti blizu istine.‘‘, dodao je Krassyuk za IFL TV.

Što je sljedeće za Oleksandra Usyka. Jučer smo vam pisali kako je Britanac Daniel Dubois (19-1-0, 18 KO) najizgledniji protivnik, jer radi se o nositelju WBA (Regular) titule. To Duboisa čini sljedećim izazivačem prema WBA, a prema sustavu rotacije, WBA ima pravo na sljedećeg obveznog izazivača. Problem kod Duboisa mogla bi predstavljati ozljeda koljena koju je zadobio u 12. mjesecu prošle godine.

Britanac je teškom mukom porazio Kevina Lerenu, ali iz meča je izašao s ozljedom ligamenata koljena. Nije poznato koliko će dugo pauzirati, ali Usyk bi se radio borio u šestom ili sedmom mjesecu. Taj termin djeluje kao nešto podosta rano za Duboisa, a tada bi u prvi plan došli prvi izazivači prema IBF-u ili WBO-u. IBF-ov prvorangirani izazivač naš je Filip Hrgović, dok je Joe Joyce privremeni prvak prema WBO organizaciji. Krassyuk je potvrdio da će Usyk započeti pregovore za svoj sljedeći nastup već ovog vikenda. Promotor je istaknuo da je Daniel Dubois sljedeći na redu, ali Filip Hrgović je također moguća opcija ako se Dubois nije oporavio. Joe Joyce nije niti spomenut i on je vjerojatno tek treća opcija.

Tko zna, možda se Filipu Hrgoviću uistinu i otvore vrata velike scene nakon se ove zavrzlame između Furyja i Usyka, ali nemojmo se unaprijed veseliti.

Linker
10. svibanj 2024 21:43