K1 i Boks

Hrgović protiv Joshue? Eddie Hearn tvrdi da je moguće, ali nije zadovoljan Filipovim prošlim nastupom

Anthony Joshua i Filip Hrgović

 Screenshot (youtube, Dazn)
Jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu iznio je četiri moguća protivnika za Joshuu

Dobra stvar za svjetski boks jeste to što Anthony Joshua nije klonuo duhom nakon novog poraza od Usyka i planira nastaviti svoju karijeru. Nekako se kroz godine ustalilo u boksu da se vrhunske boksače otpisuje već nakon jednog ili dva poraza, a nema razloga da 33-godišnji Joshua ne izbori novu priliku za osvajanje svjetske titule.

Dodamo li da je Joshua i dalje vjerojatno najveća zvijezda kad je boksačka teška kategorija u pitanju, dobrih mečeva za njega neće faliti. Tyson Fury trenutno je glavni favorit za njegovog protivnika, a bio bi to obračun za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka.

Joshuin promotorski tim predvođen Eddiejem Hearnom svjestan je kako su pregovori s Furyjem uvijek mukotrpni i nikad se ne zna što će ‘‘Gypsy Kingu‘‘ pasti na pamet u zadanom trenutku. Fury se jedan dan budi umirovljen, a već popodne proziva Usyka ili Joshuu i totalno je nepredvidljiv.

Jasno je kako Joshua i njegov tim moraju imati spremne i rezervne varijante. Eddie Hearn tvrdi kako Joshuu ne zanimaju protivnici kroz koje bi lakoćom prošao i ne nude gotovo nikakav rizik. AJ je i dalje željan izazova, a Hearn je naveo i konkretna imena koja vide kao zanimljive protivnike.

Dillian Whyte, Filip Hrgović, Zhilei Zhang i Otto Wallin imena su koja je Hearn naveo gostujući u The DAZN Boxing Showu. Joshua je Whyte nokautirao još 2015. godine, a Hrgović je proteklog mjeseca porazio Zhanga. Dakle, Hrgović se tu nameće kao možda i glavni favorit, ali Otto Wallin koji je 2019. godine dobrano namučio Tysona Furyja također je zanimljiva opcija.

‘‘Dillian Whyte nije opcija za prosinac (12. mjesec), ali opcija je za ožujak (treći mjesec) i ljeto, 100 posto. Bila bi to velika borba na stadionu u Velikoj Britaniji. Imamo i Filipa Hrgovića koji je upravo pobijedio, ali mislim da je pružio loš nastup. Zhilei Zhang je izgledao dobro, a Otto Wallin imao je tijesan meč s Furyjem.‘‘, rekao je Hearn koji čini se nije ipak impresioniran Hrgovićevom pobjedom nad Zhangom.

Mnogi smatraju kako se radilo o vrlo tijesnom meču koji je mogao otići na obje strane. Eddie Hearn očito je jedan od onih koji dijeli to mišljenje i prava je šteta što Hrgović nije ostavio uvjerljiviji dojam. Tada bi njegovi izgledi za meč s Joshuom postali još veći, ali vremena za ‘‘El Animala‘‘ itekako ima.

Linker
20. svibanj 2024 03:26