K1 i Boks

Jake Paul uvjeren da bi pobijedio ‘Canela‘ Alvareza: ‘Njegovi protivnici samo padaju na guzicu‘

Jake Paul
 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Mlađi brat Logana Paula prozvao je vjerojatno najzvučnije ime do sada

Mladi američki Youtuber trenutno pokušava graditi karijeru profesionalnog boksača, a čini se kako svakog tjedna dodaje barem jedno novo ime na listi boraca koje je prozvao. Ovaj puta se debelo precijenio. Naime, prozvao je Saula ''Canela'' Alvareza (56-1-2), prvaka super-srednje kategorije prema WBO, WBA (Super) i WBC verzijama. Radi se o boksaču kojeg mnoge relevantne ljestvice vide kao trenutno najboljeg ''P4P'' boksača na svijetu. Jake Paul s druge strane ima odrađena tri profesionalna boksačka meča (3-0), no u ta tri meča pobjeđivao je još jednog youtubera (AnEsonGib), bivšeg NBA košarkaša (Nate Robinson) te umirovljenog hrvača i MMA borca Bena Askrena. Krajem osmog mjeseca ove godine, točnije 29. kolovoza čeka ga borba protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Tyrona Woodleyja.

24-godišnji Jake Paul odradio je intervju s Tomom Taylorom, novinarom portala Maxim te je upravo tokom tog razgovora prozvao ''Canela''. Mlada Youtube zvijezda djeluje poprilično samouvjereno po pitanju eventualnog meča protiv Meksikanca i ne sumnja da bi ga pobijedio.

''Vrlo sam samouvjeren. On je ubojica u kategoriji do 168 'pounda' (76 kilograma), no ljudi zaboravljaju da moja prirodna kilaža iznosi oko 93 kilograma, dakle velika je razlika u kilaži. Velika je razlika i u visini (10 centimetara. Canelo se zadnjih nekoliko borbi nije borio s nikime tko bi ga doveo na iskušenje. Svi su bili laki protivnici koji samo padaju na guzicu.'', rekao je Jake Paul te nastavio:

''Samo moram nastaviti jednako kao do sada. Skupljam iskustvo i borim se sa sve boljim borcima kako moja karijera odmiče. Konstantno sam u dvorani, ne prestajem trenirati, a moram nastaviti biti 'pay-per-view' zvijezda koja generira desetke milijuna dolara u prodanim 'PPV' prijenosima. Na kraju dana, ovo je biznis. Ako Canelo shvati tu činjenicu, htjeti će i on svoje mjesto u ovom biznisu''.

Koliko god bilo iritantno slušati Paulove prozivke boraca protiv kojih nema apsolutno nikakve šanse, mora se priznati kako dečko razumije onaj financijski aspekt sporta te zna kako zaraditi velik novac. Teško je povjerovati da on stvarno misli kako može savladati boksača poput ''Canela'', neovisno o razlici u kilaži i visini. Međutim, sigurno je kako bi takav meč privukao ogromnu pažnju javnosti. Ima li netko tko ne bi uživao u prizoru gdje Meksikanac nokautom zaustavlja youtubera koji ipak previše priča.

Linker
18. travanj 2024 23:52