K1 i Boks

Je li COVID-19 razlog teškog Povetkinovog poraza? ‘Sve njegove funkcije bile su u stanju mirovanja...‘

Alexander Povetkin
 VALERY SHARIFULIN/TASS/PROFIMEDIA
Definitivno to nije bio nastup kakav se očekivao od nekadašnjeg svjetskog WBA prvaka

Menadžer Alexandera Povetkina, Dmitry Ivanov, mišljenja je da je koronavirus utjecao na izvedbu i poraz koji je njegov borac doživio u revanšu s Dillianom Whyteom.

41-godišnji ruski veteran neko se vrijeme borio s COVIDOM-19, zbog čega je i odgađan njegov novi nastup, no onda je pristao 27. ožujka braniti svoj WBC 'interim' pojas.

Iako se vjerovalo da je Povetkin uspješno savladao bolest koja je zahvatila milijune diljem svijeta, njegov menadžer smatra da to baš i nije bio slučaj.

Povetkin u svom novom okršaju s Whyteom od samog starta nije izgledao nimalo dobro. Nedostajale su tu prave kretnje, eskivaže i brojne pravovremene reakcije, a udarci Whytea često su pronalazili metu. Sve to rezultiralo je teškim TKO porazom kojeg je Alexander doživio u četvrtoj rundi.

"Nisam medicinski stručnjak, ali, po pom mišljenju, koronavirus nije u potpunosti proučen, pogotovo sa stajališta posljedica koje ostavlja na tijelo. Stoga je teško reći koliko je zapravo ova bolest utjecala na pripremu, ali i na samu borbu", rekao je Ivanov, prema pisanjima BoxingScenea, novinaru Vasilyju Konovu.

"Vjerujem da je to uvelike utjecalo na funkcionalnu sposobnost i njegovo fizičko stanje, kao i na koncentraciju, obraćanje pozornosti i brzinu reakcije. Po mom mišljenju, sve funkcije koje je Povetkin imao bile su tada u nekakvom stanju mirovanja", dodao je Ivanov.

Linker
18. travanj 2024 01:40