K1 i Boks

Jedan od najjačih ljudi na svijetu ponovno je navukao boksačke rukavice i pobijedio nokautom

Hafthor ''Mountain'' Bjornsson
 Instagram (hafthor Bjornsson)
Na sinoćnjoj boksačkoj priredbi u Dubaiju još jedan boksački meč odradio je popularni ‘‘Mountain‘‘

Puno zanimanja privuče Islanđanin Hafthor Bjornsson poznat kao ''Planina'' kad god navuče boksačke rukavice i nastupi u boksačkom meču. Nekoć izrazito uspješni natjecatelj u strongman natjecanjima te osvajač ''World's Strongest Man'' natjecanja iz 2018. godine sinoć je odradio još jedan egzibicijski meč.

Dvaput je prethodno nastupao ''Mountain'', a obje njegove egzibicije završile su neriješenim ishodima. Iznenadio je Bjornsson u svibnju kada je pružio sasvim korektan otpor Simonu Vallilyju (17-3-1, 7 KO), britanskom profesionalnom boksaču. Sinoć je islandski snagator odradio svoj treći meč ove godine, no ovaj puta nije završilo neriješenim ishodom. Bjornsson je nokautom u prvoj rundi porazio Kanađanina Devona Larratta. U sklopu iste priredbe nastupio je i Martin Bakole, jedan od najizglednijih idućih protivnika našeg Filipa Hrgovića, a Kongoanac je u prvoj rundi nokautirao Harunu Osumanua

46-godišnji Larratt profesionalno se bavi ''arm-wrestlingom'' te nema borilačkog iskustva. Za borbu protiv ''Planine'' pripremao se u poznatom Tristar Gymu kod Firasa Zahabija. Dobro je Larratt otvorio borbu desnim krošeom, no ostatak borbe prošao je u dominaciji Islanđanina koji je lijepo pogađao prednjim direktom iz kontragarda. 25 sekundi prije kraja borbe, sudac je odlučio uskočiti i spriječiti dodatne napade Bjornssona. Određen broj fanova smatra kako je sudac mogao pustiti borbu još neko vrijeme, no Larratt je kasnije i sam priznao kako je prekid borbe vjerojatno bila najbolja odluka u tom trenutku. Snimku borbe možete pogledati na LINKU.

Inače, Hafthor se sinoć trebao boriti protiv još jednog strongmana Eddieja Halla. Ta borba dugo je u najavi, no Hall je morao otkazati svoj nastup zbog ozljede bicepsa. Njihova borba trebala bi s vremenom dobiti novi datum održavanja.

Linker
14. travanj 2024 16:04