K1 i Boks

Joe Joyce ugovorio idući meč, čeka ga bivši Joshuin izazivač za svjetsku titulu

Joe Joyce during a Press Conference at the BT Tower on 7th February 2020
Queensberry Promotions Presser, Boxing, BT Tower, London, United Kingdom - 07 Feb 2020,Image: 497010403, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Istog dana kad će u ring ući Fury i Wilder, nešto ranije dogodit će se još jedan teškaški meč

Iako je bilo najavljeno kako bi Joe Joyce trebao svoj iduću meč imati protiv Marka Hucka, što bi ujedno bila njegova obrana EBU titule europskog prvaka, srebrni superteškaški olimpijac iz Rio De Janeira imao je druge planove. S ciljem da se što više približi onim najboljim pozicijama na boksačkim ljestvicama, odlučio se suprotstaviti bivšem izazivaču za svjetsku titulu Carlosu Takamu.

Ovaj meč ugovoren je za 24. srpnja, odnosno isti datum kad će se nekoliko sati kasnije u Americi susresti Tyson Fury i Deontay Wilder. "Juggernautha" i njegovog protivnika ugostit će SSE Arena unutar londonskog Wembley kompleksa.

Upravo Wilder je zaslužan za promjenu ovoljetnih Joyceovih planova. On je bio dogovoren za meč protiv Oleksandra Usyka, a u trenucima dok se radilo na datumu završena je Wilderova arbitraža, kojom je on izborio pravo trećeg meča protiv Furyja. Slijedom događaja, Usyk je usmjeren prema meču protiv Anthonyja Joshue, čime je Joyce zapravo ostao kratkih rukava. Ipak, bez meča nije mogao.

35-godišnjeg 197 centimetara visokog Joycea (12-0, 11 KO) tako čeka 40-godišnji Takam (39-5-1, 28 KO), kamerunski boksač najpoznatiji po meču protiv Anthonyja Joshue iz listopada 2017. godine. Tim putem poražen je prekidom u desetoj rundi, nakon čega je bolji od njega bio i Derek Chisora. Ipak, na račun niza pobjeda u posljednja četiri meča, BoxRec ga rangira kao 22. teškaša svijeta.

Joyce će pokušati nadograditi svoju najveću pobjedu do sada, onu koju je u studenom prošle godine upisao protiv favoriziranog Daniela Duboisa. Situacija u teškoj kategoriji trenutno je takva da će više boksača pokušati osigurati "pole position" za napad na neku od titula, ili čak možda sve njih, kad se napokon završi cijela trakavica u kojoj su glavne uloge Joshua, Fury i Wilder. Kad je već spomenut BoxRec, Joyce se na njihovoj ljestvici nalazi na 13. mjestu.

Linker
21. travanj 2024 22:59