K1 i Boks

Joshua oprezno ulazi u meč protiv Usyka: ‘On je jednako dobar boksač kao Fury‘

Anthony Joshua
 Anthony Harvey/Shutterstock Editorial/Profimedia
25. rujna Anthony Joshua imat će itekako ozbiljan ispit protiv neporaženog Ukrajinca

Nije se lako pomiriti s tim da Anthony Joshua i Tyson Fury ipak neće ove godine odraditi svoj dugo očekivani meč. Nered koji je napravio Deontay Wilder, na kraju se zapravo pozvavši na svoje pravo, ipak je riješen na zadovoljstvo fanova, barem koliko je to bilo moguće. 25. rujna pratit ćemo tako meč između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka, koji je u više segmenata itekako zanimljiv.

Ispred Joshue je ipak i veliki rizik, puno veći nego prije uobičajenih borbi za titulu, koje su same po sebi plod pritiska. Poraz mu nikako nije opcija jer bi time propao veliki meč koji su svi očekivali. O ovom ugovorenom meču, on je nešto rekao u razgovoru za Sky Sports i to nedugo nakon što je isti službeno potvrđen. Za početak se ipak morao okrenuti propalom meču protiv Furyja i onome što je otišlo po krivom.

"Ne želim nigdje uperivati prstom. Bio sam spreman na sve i krenuo sam naprijed. Imam ispred sebe drugog izazivača koji je dobar, jednako dobar poput Furyja. Moram itekako biti ozbiljan oko ovog meča. On će definitivno biti bolji nego ikad, definitivno će mi dati pravu borbu. To je ono što trebam, protivnike koji su ozbiljni", rekao je vlasnik tri svjetska pojasa, potvrdivši kako je krenuo dalje:

"Želio sam boksati za titulu apsolutnog prvaka svijeta jer je to velika borba za fanove. Imali smo sve spremno, no ne smijem žaliti nad tim, morao sam krenuti dalje. Na meni je da boksam, ostajem aktivan i spreman. Kad savladam Usyka, tko zna što će uslijediti nakon toga. Hoću li se boriti protiv Furyja, Wildera, Dilliana Whytea, Andyja Ruiza ili Luisa Ortiza, tko zna?"

To je zapravo pravi pogled prema budućnosti i onome što slijedi, posebno u neizvjesnosti koju donosi današnji profesionalni boks. Svakako bi trebalo biti bitno što se češće boriti, posebno nakon što je u posljednje dvije godine odradio tek jedan meč.

"Moram ostati na svom putu i imati neki dugoročni cilj. Nije stvar pojaseva, nije stvar osoba, nije mi bitno tko će biti protiv mene. Stalo mi je samo do ostavštine", potvrdio je Joshua planove.

Meč protiv Usyka održat će se preko 60 tisuća fanova na stadionu Tottenham Hotspura.

Linker
20. travanj 2024 03:01