K1 i Boks

Joshua uoči revanša: ‘Da Usyk nije ljevak, sto posto bih ga razvalio‘

Anthony Joshua

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Britanski teškaš smatra kako mu borci koji boksaju iz kontragarda stilski nikako ne odgovaraju

Jako smo blizu revanšu između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka. Dvojica ponajboljih teškaša na svijetu obračunat će se u subotu navečer, a Jeddah u Saudijskoj Arabiji, bit će grad domaćin.

Usyk je Joshuu porazio jednoglasnom odlukom krajem devetog mjeseca prošle godine, a Joshua je iskoristio klauzulu za instantni revanš. WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule branit će Usyk u subotu navečer, a u igri će biti i The Ringov pojas koji ostao upražnjen nakon što se Tyson Fury umirovio proteklog tjedna.

Joshua je u prvom meču deklasiran od strane Usyka i veliki rizik je preuzeo prihvativši revanš. Novi poraz bio bi velik udarac na njegovu karijeru, ali AJ vjeruje u sebe i želi ušutkati kritičare. Britanski teškaš u razgovoru za Daily Mail istaknuo je kako mu jedna stvar kod Usyka stvara najveći problem.

‘‘Moram napraviti određene preinake, jer ljevaci su za mene noćna mora. Jamčim vam, da Usyk nije ljevak, razvalio bih ga. Sto posto.‘‘, rekao je Joshua koji će ovakvim komentarima zasigurno navući i ponešto ismijavanja, jer se radi o dosta čudnovatoj izlici.

Jako bitna stvar u borilačkim sportovima je i mentalna priprema kao i psihičko stanje samog borca. Joshua smatra kako je jedan od glavnih zadataka njegovog tima da se pobrinu za to tako što će mu složiti adekvatne pripreme.

‘‘To je sve na mom timu. Poštujem svog trenera Roberta Garciju, ali samopouzdanje mogu dobiti samo na temelju priprema i treninga.‘‘, pojasnio je AJ.

Kakve je točno preinake Joshua pripremio i kako će mentalno izgledati u subotu navečer, preostaje nam vidjeti.

Linker
16. travanj 2024 18:46