K1 i Boks

Joyce se želi boriti protiv Wildera, a Wilderov trener poručuje: ‘Joyce je puno teži protivnik od Ruiza‘

Deontay Wilder i Joe Joyce

 Screenshot (youtube, Bt Sport Boxing)
Sjajni britanski teškaš voljan je obračunati se s bilo kojim vrhunskim teškašem

Dok Tyson Fury frustrira boksačku javnost konstantnim premišljanjima oko protivnika, a povremeno se odluči i umiroviti, Deontay Wilder vratio se boksu sa stilom i ponovno privlači veliku pažnju boksačke javnosti.

Nakon dva uzastopna poraza od Furyja, ‘‘Bronze Bomber‘‘ vratio se pobjedama nokautiravši Roberta Heleniusa u prvoj rundi. Prema navodima WBC-ovog predsjednika Mauricija Sulaimana, Wildera čeka ‘‘title eliminator‘‘ protiv Andyja Ruiza. Radi se o meču kojim će boksački fanovi biti jako sretni.

Wilderov trener Malik Scott u razgovoru za Vegas Insider istaknuo je kako će Ruiz biti protivnik koji je s marketinške strane zanimljiv, ali da bi Joe Joyce po pitanju samog meča bio puno zanimljiviji protivnika za Wildera, ali i teži.

‘‘Nema puno boraca koji su zainteresirani međusobno se boriti na visokoj razini. Ako gledamo uzbudljivost samog meča, Joe Joyce je za nas puno bolja opcija od Andyja Ruiza. Ruiz je marketinški isplativiji jer je bivši svjetski prvak, ali Joyce je puno teži protivnik od Andyja Ruiza. Joyce bi lakoćom pobijedio Ruiza.‘‘, rekao je Scott, a potom je objasnio zašto bi Joyce bio zanimljiv protivnik za Wildera.

‘‘Kad razmišljam o Joeu Joyceu, pitam se koliko udaraca on može primiti? Ako konstantno može primati udarce najjačeg udarača u povijesti, a da pritom ne bude uzdrman, što je zapravo nemoguće, onda bi bilo jasno da je on najteži protivnik.‘‘, dodao je Malik Scott.

Joe Joyce je drugom polovicom prošlog mjeseca nokautirao Josepha Parkera u 11. rundi borbe i postao je WBO-ovim privremenim prvakom teške kategorije. Britanski teškaš uvijek oduševi pritiskom koji vrši nad protivnikom i ne libi se upustiti u otvorene razmjene. Joyce uvijek preferira ići prema naprijed i bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti kako bi se snašao protiv Wildera, a ništa manje interesantno ne bi bilo vidjeti i Wildera u takvom meču.

Ono što dodatno ide u prilog realizaciji ovog meča jeste Joyceov interes da se obračuna s Wilderom. ‘‘Juggernaut‘‘ je u razgovoru za Give Me Sport istaknuo kako mu se sviđa ta mogućnost.

‘‘To je velik meč. Rado bih se borio s njim u Las Vegasu. Američki fanovi znaju tko sam. Ja treniram u Vegasu. Bio bi to zanimljiv meč, a očito je da on posjeduje fenomenalnu udaračku moć. To je jedan od onih mečeva koji budi interes u svima. Ja sam trenutno u dobroj poziciji kao privremeni WBO-ov prvak. To znači da bih mogao postati i prvakom vrlo brzo, ako se Usyk ne bude htio boriti protiv mene onda kada mu narede meč s obveznim izazivačem. Puno je dobrih mečeva za mene u igri, a ukoliko se netko želi boriti sa mnom, neka me nazove, spreman sam.‘‘, poručio je Joe.

Joe Joyce protiv Wildera ili Andy Ruiz protiv Wildera. Teško se odlučiti za bolju opciju, ali pohvalno je da vrhunski teškaši poput Wildera, Ruiza i Joycea ne bježe od međusobnih obračuna, a to je nešto što teškoj kategoriji već dugo nedostaje.

Linker
14. travanj 2024 14:09