K1 i Boks

Kad već nema GSP-a, za borbu protiv De La Hoye javila se druga UFC legenda

Oscar De La Hoya i Snoop Dogg
 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Još jedna MMA legenda voljela bi se okušati u boksačkom ringu

Nakon što je potvrđeno kako je Georges St-Pierre uistinu bio kandidat za boksački meč protiv Oscara De La Hoye, ali kako je isto tako došla potvrda toga da mu UFC, s kojima još uvijek ima ugovor, neće dozvoliti da taj meč odradi, krenule su ponude za protivnika legendarnog "Golden Boya".

Tu se našla i jedna od strane borca koji je također bivši UFC prvak i prava ikona sporta, no on ugovor s UFC-om već odavno nema. Riječ je o Vitoru Belfortu, koji trenutno ima ugovor s ONE Championshipom. Ipak, 44- godišnji Brazilac još uvijek nije nastupio u borilištu singapurske promocije, a i ugovor mu je pri kraju. Tako da i on gleda prema tome da se okuša u boksu. I cilja upravo na spomenuti meč.

"Trenutno tražim protivnika, a čuo sam da Oscar De La Hoya traži nekoga protiv koga bi se borio. Oscar, nemoj da te bude strah", rekao je Belfort u razgovoru za brazilski AG Fight.

De La Hoya bi prema planovima Trillera trebao nastupiti 19. lipnja na priredbi koju predvode Teofimo Lopez i George Kambosos Jr., no nakon što je propala opcija sa St-Pierreom, to više nije sigurno. Vitoru to ne smeta, on je spreman u boksu se okušati i protiv drugih boraca, a neke od njih je naveo. U prvom planu Andersona Silvu, koji će također uskoro ući u ring.

"Meč protiv Andersona bio bi nevjerojatan. Anderson i ja imamo prošlost, a u boksu bismo mogli imati veliki revanš. Može Oscar, može Anderson pa čak i Evander Holyfield. Postoji lista boraca koji bi mogli biti opcija", dodao je.

Belfort je posljednji put u borilištu bio u svibnju 2018. godine, kad ga je u UFC-ovom Octagonu savladao Lyoto Machida, "front kickom" u glavu. Sličnim udarcem poražen je i sedam godina ranije od Andersona Silve, borca kojem bi se volio osvetiti u velikim rukavicama.

Linker
19. travanj 2024 10:32