K1 i Boks

Kamp Ukrajinca sumnja u Furyjevu spremnost: ‘Teoretski, revanš bi se trebao dogoditi prije kraja godine.‘

Fury i Usyk

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing), Instagram (oleksandr Usyk)
Usykov promotor još uvijek nije siguran hoće li se njegov borac suočiti s ‘Kraljem Cigana‘ u dugo očekivanom obračunu

Usykov promotor Alex Krassyuk uplašen je zbog prve odgode ove borbe do koje je došlo kada je Fury zadobio duboku posjekotinu na sparingu koja je zahtijevala šavove. Naime, do ozljede je došlo krivicom hrvatskog boksača Agrona Smakićija netom prije borbe koja je prvotno bila zakazana za 17. veljače.

Obožavatelji plemenite discipline željno su iščekivali prvu unifikaciju teškaških titula još od davne 1999. godine kada je to pošlo za rukom legendarnom Lennoxu Lewisu.

Početni datum za veljaču pomaknut je osam tjedana unazad i pokrenuo je mnoštvo nagađanja o Furyjevom mentalnom stanju i hoće li biti spreman za borbu u svibnju.

Turki Alalshikh, utjecajni Saudijac koji stoji iza boksačke revolucije u svojoj domovini, izdao je oštro upozorenje Furyju i rekao da mora platiti kaznu od 10 milijuna dolara ako ponovno odustane od nadolazećeg "Pay Per View" događaja. Unatoč tome, Krassyuk ostaje oprezan oko prihvaćanja kazne kao konačne.

Govoreći za WBN o borbi, dao je svoje mišljenje o obračunu.

"Teoretski, revanš bi se trebao dogoditi prije kraja 2024. Međutim, svi znamo da Tyson nije najbolji na svijetu po pitanju revanša. A nakon što je izgubi od Usyka u prvoj borbi, ne možete predvidjeti njegovo ponašanje."

"Govorim ovo, ali nemam jamstva da će se prva borba uopće održati. Čovjek se povukao već četiri puta zaredom. Čak smo odlučili prestati sa svim šalama i kritikama kako bismo održali njegovo samopouzdanje. Dakle, ako postoji još nešto što možemo učiniti da mu pomognemo da uđe u ring s Usykom, spremni smo to učiniti."

Zatim su ga pitali ima li plan za nepredviđene situacije ako se Fury povuče.

"Usykov cilj je dobiti četvrti pojas u teškoj kategoriji i ujediniti sve titule. Nakon izvršenja ove misije mogu se razmotriti druge opcije."

Svaki obožavatelj se nada kako neće doći do nove odgode najvećeg meča u novijoj povijesti te će brigama doći kraj tek kada ih napokon vidimo u ringu jedan nasuprot drugoga.

Linker
01. travanj 2024 13:05