K1 i Boks

Lawrence Okolie večeras ide po novu obranu svjetske titule: Alen Babić pomogao mu je u pripremama

Lawrence Okolie, Alen Babić i David Light

 Instagram (lawrence Okolie)
Sjajni britanski boksač neporažen je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri

Osim sjajnog meča između Davida Benavideza i Caleba Planta, ovaj vikend nudi još jedan veliki boksački meč za svjetsku titulu. 30-godišnji Britanac Lawrence Okolie (18-0, 14 KO) branit će WBO titulu svjetskog prvaka u kruzer kategoriji (90,7 kg).

Okolie je neporažen u svih 18 dosadašnjih profesionalnih nastupa, a titulu svjetskog prvaka drži od trećeg mjeseca 2021. godine. Tada je tehničkim nokautom u šestoj rundi porazio Krzystofa Glowackog, a pojas je dvaput uspješno branio.

Jednu od obrana upisao je porazivši Dilana Prašovića, crnogorskog boksača koji je u taj meč ušao s 15 pobjeda i niti jednim porazom. Okolie je već u trećoj rundi zaustavio Prašovića.

Možda i najteži ispit do sada čeka Britanca večeras u AO Areni u Manchesteru. Novozelanđanin David Light (20-0, 12 KO) ozbiljan je izazivač i ne dolazi pasti bez ‘‘ispaljenog metka‘‘. Light je kroz pet godina profesionalne karijere skupio čak 20 pobjeda, a Lawrence Okolie svakako mu je najozbiljniji test u dosadašnjoj karijeri.

Kao gotovo svi borci s Novog Zelanda i okolice, Light je također tvrd i neugodan borac, a sigurno bi i Okolie volio jedan pravi, teški test u borbi za obranu titule prvaka. Teške i dugotrajne pripreme u Dubaiju odradio je Britanac, a u pripremama mu je pomogao i naš Alen ‘‘Savage‘‘ Babić.

Tri tjedna Babić je proveo u kampu Lawrencea Okolieja, a gostujući u Podcast Inkubatoru sredinom prvog mjeseca ove godine, Babić je podijelio iskustva iz kampa svjetskog prvaka u kruzer kategoriji.

‘‘Sve preko Instagrama rješavam. On mi se javio i zvao me da dođem u kamp, a ja sam okolišao jer tad sam bio svugdje. Rekao mi je da je u Dubaiju. Taman je zahladilo kod nas, a tamo je bilo 30-ak stupnjeva. Došao sam dolje, odmah prvi dan sam odradio sparing i bio je to lagan sparing naspram onih koje odrađujem kod nas u klubu. Opustio sam se, jeo sam pizzu, popio pivu. To je bio ponedjeljak, tri dana sam jeo samo pizzu i došao sam na sparing u srijedu, nimalo spreman. Okolie nikad jači nije bio. Dok sam se snašao, dvije runde me prebio k‘o mačku. Kako je dobar! Ja gledam u njega, ispitujem ga ‘‘što je ovo?‘‘. Onda me probudio, odradili smo osam rundi. Bio sam bolji, pet rundi bih dao sebi, ali tri runde me izmasakrirao. Ima jak udarac, pogotovo aperkat koji najviše primam. Prebio me k‘o mačku.‘‘, prepričavao je ‘‘Savage‘‘, a potom je otkrio i što mu je sve Okolie omogućio kako bi ga doveo u svoj trening kamp.

‘‘20 dana sam bio tamo. Dao nam je hotel s četiri zvijezdice, brutalan, bazen na krovu, došla je i Klara (Alenova djevojka, op.a.). Bilo mu je drago što sam došao. Ja sam za Božić bio tamo i rekao sam mu da neću doći za normalan honorar, nego za duplo veći. On je pristao, a onda sam mu rekao da ću dovesti i Klaru. On je ponovno pristao i šta da mu kažem na to, na sve je pristao. 20 dana sam bio tamo, potrošio sam 20 tisuća kuna, a zaradio sam 22. Nismo štedjeli, jer uvijek želim doživjeti grad što bolje. Dubai je brutalan. Trenirao sam i neke šeike privatno, ali nisam im ništa naplaćivao, jer sve su mi u dvorani dopustili da koristim besplatno. Baš je bilo brutalno.‘‘

Alen je istaknuo da će Okolie dobiti Lighta, te da smatra kako je Okolie odrađivao sparinge teže od samog meča koji mu slijedi protiv Lighta.

Okolie je prema kladionicama ogroman favorit. 1,10 koeficijent je na njegovu pobjedu (Crobet), dok koeficijent na Lightovu pobjedu iznosi 6,50. Ogromna razlika u među za titulu svjetskog prvaka, ali iskreno se nadamo da će Light pozitivno iznenaditi i pružiti makar dostojan otpor.

Light i Okolie u ringu bi se trebali naći večeras oko 23:00h, a borba će se prenositi na Sky Sportsu. Oba borca uspješno su odradili vaganje i preostaje im samo da se obračunaju unutar ringa.

Linker
20. travanj 2024 07:10