K1 i Boks

Lopez oduzeo mikrofon Kambososu: ‘Nisam loš gubitnik, ali ovaj meč sam pobijedio 10-2 u rundama‘

Teofimo Lopez

 Al Bello/Getty Images/AFP
George Kambosos Jr. autor je ogromnog iznenađenja koje je kreirao savladavši Teofima Lopeza

Kroz cijeli protekli tjedan govorio je Teofimo Lopez u svojim planovima za bližu budućnost, kao da je meč protiv Georgea Kambososa već odradio. Tako je slao poruke potencijalnim protivnicima, a u jednom trenutku je izjavio kako će odbaciti pojaseve prvaka koje posjeduje te promijeniti kategoriju. Pojaseve na kraju neće morati odbacivati, budući da ih je izgubio u poštenoj borbi unutar ringa.

George Kambosos Jr. novi je IBF, WBA i WBO prvak lake kategorije, dok će Lopez imati itekako o čemu razmišljati čekajući ono što mu slijedi. Ali, prvobitno će morati razmisliti o tome kako je odradio meč jer po završetku istog očito nije imao realno gledište na ono što se u ringu događalo.

Dok je Kambosos davao svoju prvu izjavu, u kojoj je Lopeza nazvao pravim prvakom, pokušavajući mu odati respekt, Teofimo je došao i preuzeo riječ od njega. Zapravo, okrenuo je mikrofon prema sebi.

image

George Kambosos Jr. i Teofimo Lopez

Al Bello/Getty Images/AFP

"Hej. Ti si sjajan borac, no ja sam večeras pobijedio. Svi to znaju. Sudac je podigao moju ruku, pobijedio sam. Ne zanima me što drugi govore, ja sam večeras pobijedio. Na kraju dana, bio sam ovdje i napravio što je trebalo. Nisam loš gubitnik, znam prihvatiti pobjede i poraze. Dao sam sve od sebe i ne zanima me što drugi govore. U misiji sam preuzimanje boksa i to ću nastaviti raditi", rekao je Teofimo, na što nije dočekao odobravanje publike u svom rodnom gradu. Umjesto podrške dobio je znak negodovanja.

Dodao je Teofimo kako smatra da je meč pobijedio rezultatom 10-2, prvobitno se zaletjevši čak rekavši nemogućih 11-2. Suci se srećom s tim nisu složili, a njihovo mišljenje podijelili su fanovi i mediji, koji su s negodovanjem reagirali na ovakvu Teofimovu izjavu.

Teofimo Lopez neupitno je sjajan boksač i veliki talent koji još nije ni blizu do kraja ispunio svoj potencijal. No, pojavio se problem gdje je ego stavio u prvi plan, velikim dijelom pod utjecajem svog oca, Teofima "Juniora" Lopeza, koji se svojim postupcima i izjavama već zamjerio gotovo svima kome se mogao zamjeriti. On će nakon ovoga također morati kontrolirati svoje buduće akcije. Naravno, ako ne želi nastaviti raditi štetu svom vlastitom sinu.

Linker
14. travanj 2024 15:18