K1 i Boks

Loš dan za hrvatske boksačice na Europskom prvenstvu u Beogradu: Beram i Ćaćić ostale su na korak do medalje

Sara Beram (lijevo)

 Screenshot (arena Sport, Hrvatski Boksački Savez)
Dvije najbolje hrvatske amaterske boksačice nisu uspjele izboriti polufinale EP-a

Šesti dan Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu nije dobro prošao po naše predstavnike, odnosno predstavnice. Sara Beram i Nikolina Ćaćić danas su predstavljale Hrvatsku boksačku reprezentaciju, ali obje naše boksačice poražene su u četvrtfinalnim ogledima te su ostale na korak do medalje.

Nikolina Ćaćić u ring je kročila ranije danas, a 23-godišnju hrvatsku olimpijku iz Tokija zaustavila je Ruskinja Darija Abramova. Meč se održao u kategoriji do 57 kilograma, a bio je to ujedno i prvi Nikolinin nastup na ovogodišnjem EP-u.

Darija Abramova, boksačica koja se 2018. godine okitila europskim srebrom, a 2019. godine europskom broncom, jednoglasnom odlukom sudaca porazila je našu boksačicu. Ćaćić je izgubila svaku rundu na svih pet sudačkih kartica i ne preostaje joj ništa drugo, nego stisnuti ruku protivnici i priznati kako je Darija Abramova danas bila bolja boksačica.

Trudila se Nikolina pronaći recept za nižu, ali bržu i eksplozivniju Ruskinju. To joj ovaj put nije pošlo za rukom, ali Nikolina zaslužuje poštovanje za svoju srčanost i vjerujemo kako će puno naučiti iz ovog poraza.

Otprilike dva sata kasnije, u ringu se pojavila i Sara Beram, prvakinja hrvatske u kategoriji do 63 kilograma. 29-godišnja predstavnica Hrvatske i BK Petar Zrinski, jako tijesnom sudačkom odlukom izgubila je meč protiv Ruskinje Elene Babicheve, prve nositeljice turnira.

Bio je to jedan izrazito dinamičan i napet meč. Udarac na udarac, borba do posljednje sekunde i zatim jako težak posao za suce obilježili su ovaj meč. Boksačice su ušle u treću rundu posve izjednačene na sudačkim karticama, a pobjednica je na koncu odlučena preglasavanje, takozvanim ‘‘Bout reviewom‘‘. Rezultatom 4:3 nakon preglasavanja slavila je Babicheva i tako je ušla u polufinale EP-a.

Sara Beram kući odlazi bez medalje, ali bez razloga za brigu. Odlična hrvatska boksačica deklasirala je Nizozemku u osmini finala, a zatim je u četvrtfinalu odvela prvu favoritkinju do krajnjih granica. Da ju je ždrijeb bolje služio, Beram bi možda dogurala čak i do finala, ali ovako europska bronca koju je osvojila 2022. godine u Budvi ostaje njen najveći uspjeh na europskim smotrama.

Linker
02. svibanj 2024 23:44