K1 i Boks

Ludnica na tribinama: Canelo pred više od 70 tisuća navijača zaustavio Saundersa i ujedinio tri titule!

Saul ”Canelo” Alvarez
 ED MULHOLLAND, AFP
Dvoboj svjetskih prvaka okončan je prekidom i prvim porazom ponajboljeg britanskog boksača

Saul Canelo Alvarez (56-1-2) u nedjelju je još jednom potvrdio status po mnogima najboljeg boksača današnjice.

Više od 70 tisuća gledatelja natiskalo se na AT&T stadion u Arlingtonu. Meksičke zastave preplavile su tribine, a svi navijači Alvareza gledali su kako je njihov miljenik zaustavio Billyja Joea Saundersa (30-1) i tako ujedinio WBA, WBC i WBO titule u supersrednjoj kategoriji.

Najavljivao je Britanac iznenađenje, ali točnija je bila prognoza Canela Alvareza koji je najavljivao da ovo neće dočekati 10. rundu. To se, naime, i dogodilo jer borba je prekinuta u pauzi između osme i devete.

image
Canelo Alvarez i Billy Joe Saunders
ED MULHOLLAND, AFP

Nakon nešto opreznijeg otvaranja s obje strane, Canelo postaje agresivniji u drugoj i trećoj rundi. I baš kad se činilo da plovi prema novoj sigurnoj i laganoj pobjedi, Britanac hvata ritam, sve se bolje kreće, izmiče i s distance pogađa meksičku superzvijezdu. Četvrta, peta, šesta i sedma runda bile su vrlo kompetitivne, činilo se da Saunders preuzima inicijativu, no Canelo se diže u osmoj. Jedan sjajan aperkat zatresao je Britanca, publika je skočila na noge, Canelo počeo napadati tijelo... Vidjelo se u tim trenucima da je Billy Joe lagano uzdrman, no dočekao je zvono za kraj runde.

U pauzi pred početak nastavka borbe kamere su pokazale Saundersov kut, njegov desno oko bilo je zatvoreno, a treneri su procijenili da to nije stanje u kojem može nastaviti meč protiv borca poput Canela.

Kraj meča i ludnica na tribinama! Canelo je ujedinio pojaseve i to pred rekordnim brojem gledatelja za boksački meč u natkrivenom ograđenom prostoru na području SAD-a. Službene brojke pokazale su da se radi 73.126 gledatelja. Godine 1978. godine Leon Spinks je pred 63.352 ljudi u Superdomeu u New Orleansu pobijedio legendarnog Muhammada Alija, no taj je rekord sada nadmašen za gotovo pa 10 tisuća navijača više.

Za pregled fotogalerije kliknite na naslovnu fotografiju članka.

image
Canelo Alvarez
AL BELLO, AFP

Linker
18. travanj 2024 21:24