K1 i Boks

Malik Scott frustriran je optužbama na račun Wildera: ‘On ne traži izlike, prestanite ga napadati‘

Deontay Wilder vs. Tyson Fury
 ROBYN BECK Afp
‘‘Bronze Bomber‘‘ doveo se u situaciju gdje se svaka njegova izjava tumači kao izlika za poraz

Dvanaest dana prošlo je od sjajnog meča između Tysona Furyja i Deontayja Wildera. Iako su se dojmovi polagano slegli, akteri borbe, kao i njihovi treneri, i dalje su zanimljivi medijima i boksačkoj zajednici. Tako je WIlderov trener Malik Scott dobio priliku u razgovoru za Blue Blood Sports TV osvrnuti se na meč.

Scott tvrdi kako se zapravo već u trećoj rundi dogodila prekretnica. Fury je tada prvi puta poslao Wildera na pod, a trener Deontayja Wildera tvrdi kako ravnoteža njegovog borca više nije bila ista nakon udarca koji je primio u uho.

‘‘Prvi nokdaun nije bio poput ostalih. Bio je pogođen na drukčiji način jer je nakon toga izgledao nestabilno. Kao da je njegova ravnoteža poljuljana nakon tog udarca, no to ne može biti izlika za poraz. Njegova ravnoteža poremećena je nakon što ga je Tyson pogodio jako dobrim udarcem, ali Deontay se pridigao.‘‘, rekao je Scott.

Inače, Deontay Wilder u nekim intervjuima također je pričao o tome trenutku. Međutim, kad god Wilder progovori o razlozima poraza, odmah ga se optužuje kako traži izlike. Malik Scott frustriran je time.

‘‘Prestanite napadati Deontayja, završite s tim. Pustite ga na miru prvih mjesec dana. On nije rekao da je itko varao i nije rekao da je uhvaćen nespreman. On je spomenuo kako je dobio udarac u uho, no to nije izlika, nego nešto što se događa u boksu. Narativi koji se stvaraju oko Wildera te optužbe da traži izlike tako su nepoštene prema njemu. On nije rekao da je netko učinio nešto loše, samo je spomenuo kako je pogođen dobrim udarcem koji ga je ostavio bez ravnoteže.‘‘, objasnio je Scott.

Ipak, treba uzeti u obzir kako se Deontay Wilder sam doveo u situaciju gdje se svaka njegova izjava klasificira kao izlika. Nakon drugog meča sipao je niz optužbi na račun Tysona Furyja, počevši od onih za uporabu metalnog tupa predmeta u rukavicama pa sve do argumenata kako su mu noge otkazale zbog preteškog kostima u kojemu je kročio u ring.

Linker
20. travanj 2024 16:32