K1 i Boks

Manny Pacquiao najavio kraj: ‘Moja boksačka karijera je gotova‘

Manny Pacquiao
 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Legendarni filipinski boksač dao je naslutiti kako će se uskoro i definitivno umiroviti

Pomalo nejasna situacija stvorila se oko toga je li Manny Pacquiao završio sa svojom boksačkom karijerom ili nije. Filipinac je proteklog vikenda obznanio kako se planira uključiti u utrku za predsjednika Filipina, a ti će izbori biti održani naredne, 2022. godine. ''PacMan'' je neko vrijeme politički aktivan te je glasan protiv korupcije u svojoj zemlji, a trenutno je politički senator na Filipinima. 42-godišnji Pacquiao gostovao je emisiji ''Toni Talks'' te je na neki način objavio povlačenje iz boksa.

''Moja boksačka karijera? Moja karijera je gotova. Na takvu odluku odlučio sam se jer dugo boksam i moja kaže da je dosta. Ja sam nastavljao boksati jer sam strastven oko ovog sporta.'', rekao je Manny.

Iako takva izjava odaje dojam da se Pacquiao definitivno povukao iz boksa, ubrzo se javio Sean Gibbons, predsjednik Manny Pacquiao Promotionsa. On je više informacija pružio ESPN-ovom Mikeu Coppingeru te je odbacio navode o službenom povlačenju legendarnog Filipinca.

''Senator će u narednim tjednima odlučiti kako će završiti svoju profesionalnu boksačku karijeru. Nakon prijašnje borbe, on je raspravljao o umirovljenju ili možda jos jednoj borbi. Ovdje (u Toni Talksu) je samo naglas pričao o raznim situcijama.'', započeo je Gibbons s demantijem te je onda objasnio kako prepoznati trenutak kada se ''PacMan'' i službeno umirovi.

''Sve dok ne vidite službenu objavu na njegovom Twitteru ili Instagramu, on nije umirovljen. Jednom kada objava bude na takvoj platformi, onda je službeno. Sve ostalo je samo pričanje o njegovim trenutnim mislima.''

Pacquiao je trenutno posljednji meč odradio 21. kolovoza ovog godine, dakle prije točno mjesec dana. Kubanac Yordenis Ugas (27-4-0) uskočio je kao zamjena za Errola Spencea Jr.-a te je poprilično lako savladao Mannyja jednoglasnom odlukom sudaca. Jasno je kako 42-godišnjeg ''PacMana'' nakon 72 profesionalna meča (62-8-2) sustižu godine i bliži se kraju, no čini se kako odluka još nije službena i definitivna. Za pretpostaviti je kako će Pacquiao ipak odraditi jedan oproštajni meč te će se pokušati oprostiti pobjedom.

Linker
16. travanj 2024 19:25