K1 i Boks

Manny Pacquiao: ‘Spence je previše spor, nadam se meču protiv McGregora‘

Manny Pacquiao i Freddie Roach
 Jeoffrey Maitem/ NurPhoto via AFP
Ove godine u zasluženu boksačku mirovinu mogao bi otići jedan od najvećih

Već neko vrijeme govori se o eventualnom boksačkom meču između Conora McGregora i Mannyja Pacqaiao. Ipak, ozbiljnije se u to krenulo tijekom prošle godine, da bi se sve zaustavilo nakon što je pala odluka o McGregorovom povratku u Octagon. Dana White posljednjih tjedana tvrdi kako od Conora u ovoj godini puno očekuje, baziravši se isključivo na nastupe u UFC-ovom borilištu, no Conorov menadžer Audie Attar tvrdi drugačije. Tu je posebno važno navesti kako Attar istu dužnost vrši i oko Pacquiaove karijere.

"Mislim kako će se taj meč svakako dogoditi u 2021. godini. Oba borca ga žele i u tome je ključ. Ako fanovi također žele vidjeti meč, garantiram vam da će se dogoditi", Attarovu izjavu za Dubai Eye 103.8 Sport prenio je Boxing Scene, kao i njen nastavak:

"UFC je rekao da trebamo napraviti revanš protiv Poiriera. Mi smo na to pristali, uz uvjet da Manny bude idući. To je naš plan i bit ću šokiran ako se meč ne dogodi ove godine."

Irac je trenutno u potpunosti fokusiran na ispit koji mu slijedi 23. siječnja, no zato je za izjavu bio spreman Filipinac. 42-godišnji Pacman trenutno drži WBA titulu velter kategorije te bi mogao doći do meča protiv nekoga od preostalih prvaka, Terencea Crawforda ili Errolla Spencea Jr. Posebno se tu misli na meč protiv Spencea, koji je već sam izrazio želju okušati se protiv legende.

"Crawford i Spence su opcije, no ja sad želim iskustvo meča protiv MMA borca. Od tog meča bih veliki dio zarade donirao filipinskim COVID-19 žrtvama", rekao je Pacquiao, kratko dodavši komentar eventualnog meča protiv Spencea: "Spence je previše spor. Sporiji je od Thurmana, no bio bi to dobar meč."

Pacquiao je tu povukao paralelu na svoj posljednji meč, onaj iz srpnja 2019. godine, kad je sudačkom odlukom savladao spomenutog Keitha Thurmana. Sjajnom Thurmanu to je bio prvi poraz u karijeri, a Filipinac je tim putem pokazao kako i dalje ima svu potrebnu kvalitetu za biti dijelom svjetskog vrha. No, od tog meča sad je prošlo već godinu i pol dana.

Linker
19. travanj 2024 06:32